Κάλεσμα στα κόμματα της Βουλής να συμβάλουν ώστε να βρεθεί λύση για να λήξει η απεργία των εργαζομένων στη Χαλυβουργία Ελλάδος απηύθυνε η Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι πρέπει να στηρίξουν την απόφαση της τελευταία γενικής συνέλευσης των απεργών.
«Κατά τη γνώμη μας είναι μία απόφαση που περιέχει προτάσεις που οπωσδήποτε μπορούν και πρέπει να ικανοποιηθούν για μια απεργία που έχει κρατήσει τόσους μήνες», είπε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η γενική συνέλευση των χαλυβουργών πρότεινε την άμεση πρόσληψη τουλάχιστον 40 απολυμένων, συζήτηση και συμφωνία για την επάνοδο των υπολοίπων σε εύλογο χρονικό διάστημα, χωρίς μέχρι τότε να έχει γίνει καμία νέα πρόσληψη. Επιπλέον, αποφασίστηκε, εφόσον τα προαναφερθέντα γίνουν δεκτά, να γίνει εισήγηση για τη διακοπή της απεργιακής κινητοποίησης και την άμεση λειτουργία του εργοστασίου.

«Οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο και οφείλει ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας να προχωρήσει άμεσα σε τριμερή συνάντηση, στην οποία πρέπει να επιβάλει να πάρει μέρος η εργοδοσία, ούτως ώστε σε αυτή την τριμερή συνάντηση να δοθεί μία διέξοδος, μία λύση», είπε η κ. Παπαρήγα έπειτα από συνάντηση που είχε στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό με αντιπροσωπεία του σωματείου των εργαζομένων.

«Θεωρούμε ότι σε αυτό πρέπει να συμβάλουν όλα τα κόμματα της βουλής, γιατί όλα τα άλλα τα περί συμπαράστασης είναι λόγια. Πρέπει να βρεθεί λύση και σήμερα οι εργαζόμενοι, με την πρότασή τους, κάνουν ένα βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. Τα πάντα τώρα κρίνονται από τον υπουργό, τον εργοδότη και τα κόμματα», κατέληξε.