Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο δήμαρχος Ηλιούπολης, έπειτα από μήνυση δημοτών. Τελικά, μόλις πριν από λίγο και έπειτα από εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.
Σήμερα το πρωί, τεχνικό συνεργείο του δήμου Ηλιούπολης, με επικεφαλής το δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο, επιχείρησε να προχωρήσει στην περίφραξη οικόπεδου του Δημοσίου, που με δικαστική απόφαση του ανήκει.

Κατά τη διάρκεια της περίφραξης, οι ιδιοκτήτες του όμορου ακίνητου προσπάθησαν να εμποδίσουν τα συνεργεία του Δήμου στις εργασίες τους, δηλώνοντας ότι το ακίνητο τους ανήκει.

Αφού τελικά ασκήθηκαν μηνύσεις από τους ιδιοκτήτες του διπλανού οικόπεδου, οι αστυνομικές δυνάμεις που κλήθηκαν στο σημείο, οδήγησαν το δήμαρχο της πόλης Βασίλη Βαλασόπουλο, τον αντιδήμαρχο ποιότητας ζωής Κώστα Σεφτελή, καθώς και τους νομικούς συμβούλους Κωνσταντίνο Μανταδάκη και Μαρία Κατσικερού στο Αστυνομικό Τμήμα.

Όλοι κρατούνταν με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Μέχρι την απόφαση του εισαγγελέα, έξω από το Α.Τ. Ηλιούπολης υπήρχαν συγκεντρωμένοι πολίτες του Δήμου, καθώς και αστυνομικές δυνάμεις, όπως και άνδρες των ΜΑΤ.

Πηγή: attikipress.gr