Μειώνεται δραστικά ο αριθμός των δικαιούχων σίτισης στα ΑΕΙ καθώς σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση, το οικογενειακό εισόδημα του φοιτητή δεν πρέπει να ξεπερνά τα 45.000 ευρώ. Για τις οικογένειες με δύο και πλέον τέκνα το παραπάνω ποσό προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο πέραν του πρώτου. Το διαμορφούμενο ποσό προσαυξάνεται επίσης κατά 3000 ευρώ εφόσον ο δικαιούχος φοιτητής έχει αδελφό/ή ενεργό φοιτητή του πρώτου κύκλου σπουδών.  

Επίσης, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, αν η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό δεν επαρκεί για τη δαπάνη σίτισης του συνόλου των φοιτητών που δικαιούνται δωρεάν σίτιση, το ΔΣ της Λέσχης χορηγεί την ειδική ταυτότητα κατά προτεραιότητα σε παιδιά πχ από πολύτεκνες ή μονογονεϊκές οικογένειες.

Εν τω μεταξύ, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας προχώρησαν, αψηφώντας τον καύσωνα, φοιτητές, που διαμένουν στην Φοιτητική Εστία της ΑΣΟΕΕ στην οδό Δροσοπούλου, καθώς, όπως λένε, μπαίνει λουκέτο στην Εστία.

Όπως υποστηρίζουν «πετιούνται έξω» περίπου 75 φοιτητές, λόγω έλλειψης κονδυλίων.   

Μάλιστα, τονίζουν ότι η Πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ δεν έχει τα απαραίτητα κονδύλια για να ανανεώσει τη σύμβαση με τον ιδιώτη - ιδιοκτήτη τού κτιρίου.  

Όπως λένε οι ίδιοι οι φοιτητές, δεν δέχθηκαν να μεταφερθούν στην Φοιτητική Εστία Αθηνών, παίρνοντας τη θέση άλλων οικότροφων και δεν δέχονται να πληρώσουν ενοίκιο.   

Γι’ αυτό ζητούν:  

Να μην κλείσει καμία Εστία. Κανένας φοιτητής να μην ξεσπιτωθεί.

Δωρεάν σίτιση για όλους τους οικότροφους, να μην κλείσει κανένα εστιατόριο, να μην σταματήσει η συντήρηση των Εστιών.

Ούτε σκέψη για ενοίκια.

Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600 ευρώ σε όλους τους φοιτητές που είναι από άλλες πόλεις. Απαγόρευση του μέτρου διακοπής ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΥΔΑΠ σε όλους όσοι σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους.
TAGS