Στην περιοχή του Κρανιδίου, στη θέση Γκιάλεζα, φαίνεται ότι αποφάσισαν να χτίζουν το νέο τους «παλάτι» ο Κωνσταντίνος και η Αννα-Μαρία, φροντίζοντας παράλληλα για τη στέγαση και των υπόλοιπων μελών της πολυπληθούς οικογένειάς τους.    Αυτό τουλάχιστον προκύπτει, σύμφωνα με το protothema.gr, από τις τέσσερις οικοδομικές άδειες που ήδη έχουν εκδοθεί από την τοπική Πολεοδομία προκειμένου να ανεγερθούν τέσσερα κτίρια μέσα σε έκταση 40 στρεμμάτων.

Η θέση Γκιάλεζα είναι μια περιοχή που θεωρείται κόμβος αφού βρίσκεται εξίσου κοντά σε Σπέτσες, Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη. Οι ίδιοι, άλλωστε, είναι μόνιμοι θερινοί επισκέπτες της περιοχής, αφού τα τελευταία χρόνια είτε φιλοξενούνται σε βίλες φίλων τους είτε νοικιάζουν δική τους στην περιοχή Χηνίτσα.

Από το 2007 ο Κωνσταντίνος είχε αρχίσει να ψάχνει για γη στην αγαπημένη του περιοχή. Λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και με εύκολη πρόσβαση και από τη θάλασσα, η ευρύτερη περιοχή του Κρανιδίου ήταν φυσικά η εύλογη επιλογή για μια διόλου ευκαταφρόνητη επένδυση. Μια επένδυση μάλιστα που, σύμφωνα και με την έρευνα του ΣΔΟΕ για τις offshore εταιρείες με έδρα το Κρανίδι, έγινε μέσω μιας υπεράκτιας εταιρείας.  
 
Σύμφωνα με μεσίτες της περιοχής, η αξία ενός στρέμματος στη συγκεκριμένη περιοχή κοστίζει περίπου 30.000 με 40.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι για την αγορά των 40 στρεμμάτων ο τέως δαπάνησε περισσότερα από 1,6 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά της, η βασιλική οικογένεια δικαιολογώντας την αγορά των οικοπέδων μέσω offshore εταιρειών υποστήριξε ότι καθώς με νόμο του 1994 έχει έμμεσα αφαιρεθεί η ελευθερία στον τέως βασιλιά να συνάπτει συμβόλαια αγοράς ως Ελληνας πολίτης, η επιλογή υπεράκτιας εταιρείας ήταν η μόνη λύση. Παράλληλα, επισημαίνει πως η τέως βασιλική οικογένεια κατέβαλε και όλους τους προβλεπόμενους φόρους.