Με τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος ΓΣΕΕ, συνεχίζεται σήμερα ο διάλογος για τα εργασιακά, μετά τον χθεσινό πρώτο κύκλο συναντήσεων του κ. Βρούτση με τους εργοδοτικούς φορείς. Χθες, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, προανήγγειλε ότι «οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν» και ζήτησε από τους εργοδότες να προχωρήσουν στην υπογραφή νέας σύμβασης στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Φεβρουαρίου, χωρίς μειώσεις μισθών, με διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού και της ισχύος της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων

Παράλληλα, η Ολομέλεια της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ να πραγματοποιήσει γενική απεργία σε ανοικτή ημερομηνία, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Επιπλέον, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη της ΓΣΕΕ και των αντίστοιχων ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ με αφορμή τις σχεδιαζόμενες μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, ενώ συμφωνήθηκε ακόμη να προχωρήσει η ΓΣΕΕ στη διοργάνωση συλλαλητηρίου και συγκέντρωσης στη διάρκεια της ΔΕΘ στις 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
TAGS