Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Δομοκού και στο Αμόνι του Σοφικού Κορινθίας. Νωρίτερα ακινητοποιήθηκαν τα τρένα και διεκόπη η σιδηροδρομική συγκοινωνία μεταξύ Λιανοκλαδίου και Δομοκού στη Φθιώτιδα, λόγω της πυρκαγιάς στον Άγιο Στέφανο. Ήδη στο σταθμό Λιανοκλαδίου έχει ακινητοποιηθεί μία αμαξοστοιχία με επιβάτες, που είχε κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη.

Η φωτιά έχει δημιουργήσει ένα μέτωπο περίπου 500 μέτρων κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές και ήδη στην περιοχή βρίσκονται 10 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος που μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα, η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο από τις δυνάμεις κατάσβεσης.

Από την πυρκαγιά ήδη έχουν καεί περίπου 300 στρέμματα με πουρνάρια, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες, μαζί με τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Η διακοπή της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας έγινε για προληπτικούς λόγους, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα να κινούνται ελεύθερα τα πυροσβεστικά οχήματα και τα αεροσκάφη, ενώ δεν έχουν προσδιορίσει το χρόνο που θα διαρκέσει η διακοπή.


Παράλληλα, πυρκαγιά ξέσπασε στο Αμόνι στο Σοφικό Κορινθίας. Για την κατάσβεση της φωτιάς, που κατακαίει δασική έκταση με πεύκα, επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα, εννέα άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 εθελοντές, δύο καναντέρ, δύο πεζετέλ και ένα ελικόπτερο.