Σε 220 μήνες φυλάκισης καταδίκασε το Δικαστήριο συνταξιούχο δημοτική υπάλληλο και σε 200 μήνες ιδιοκτήτη γραφείου εξυπηρέτησης αλλοδαπών. 

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης σε συνταξιούχο υπάλληλο του πρώην Δήμου Τεμένους Ηρακλείου Κρήτης για υπόθεση που αφορούσε αιτήσεις διαμονής αλλοδαπών.

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε και ιδιοκτήτης γραφείου εξυπηρέτησης αλλοδαπών. Και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι για τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση στην πρώτη πράξη.


Η πρώην υπάλληλος καταδικάστηκε από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για 11 περιπτώσεις αλλοδαπών σε 20 μήνες φυλάκιση κατά περίπτωση, συνολικά δηλαδή σε 220 μήνες, με αναστολή, ενώ ο ιδιοκτήτης του γραφείου για 10 περιπτώσεις, συνολικά σε 200 μήνες.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η υπάλληλος, που ήταν υπεύθυνη στο Δήμο για την παραλαβή αιτήσεων αλλοδαπών προκειμένου να αποκτήσουν άδεια παραμονής στη χώρα, βεβαίωνε ψευδώς ότι οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί είχαν καταθέσει τόσο τις σχετικές αιτήσεις όσο και τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τους ίδιους και της οικογένειες τους.


Μάλιστα, οι αριθμοί πρωτοκόλλου που αναφέρονταν στις βεβαιώσεις ήταν πραγματικοί, αλλά αντιστοιχούσαν σε αιτήσεις αγροτών της περιοχής.


Ο ιδιοκτήτης του γραφείου κατηγορούνταν ότι «με συνεχείς παραινέσεις, πειθώ, προτροπές και φορτικότητα έπεισε την υπάλληλο να προχωρήσεις στις πράξεις αυτές».


Σημειώνεται ότι με τον τρόπο αυτό οι αλλοδαποί είχαν παράνομα την δυνατότητα να διαμένουν στη χώρα μέχρι την έκδοση σχετικής απόφασης της αρμόδιας Υπηρεσίας της Περιφέρειας.


Για την ίδια υπόθεση ήταν κατηγορούμενος και ο συνιδιοκτήτης του γραφείου εξυπηρέτησης αλλοδαπών, ο οποίος όμως αθωώθηκε από το Δικαστήριο, καθώς κρίθηκε ότι δεν είχε ανάμιξη.

 

Πηγή: cretalive.gr