Συνολικά 350 λογαριασμοί φυσικών προσώπων και εταιρειών στην Κεντρικη Μακεδονία έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ από το 2011 μέχρι και σήμερα. Πρόκειται για λογαριασμούς φυσικών προσώπων όπου υπάρχουν ενδείξεις μεγάλων αναντιστοιχιών μεταξύ του εισοδήματος που δηλώνεται στην εφορία και του επιπέδου διαβίωσής τους.

Ο διευθυντής του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Μαυρίδης διευκρίνισε μάλιστα σήμερα ότι κάποιοι από αυτούς τους λογαριασμούς έχουν ήδη ανοιχτεί και άλλοι είναι στη διαδικασία ανοίγματος.

Όπως εξήγησε από τη Θεσσαλονίκη το ΣΔΟΕ ασχολείται μεταξύ άλλων με περιπτώσεις ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν χαμηλά εισοδήματα και υψηλό επίπεδο ζωής.

«Σωρηδόν ανοίγονται τραπεζικοί λογαριασμοί. Μόνο σήμερα υπέγραψα πέντε σχετικές αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι σε 10 περιπτώσεις, για τις οποίες οι διαδικασίες ελέγχου έχουν ήδη «κλείσει», διαπιστώθηκε ότι οι υπόνοιες του ΣΔΟΕ ήταν βάσιμες, καθώς εντοπίστηκαν πράγματι μεγάλες διαφορές μεταξύ δηλωθέντος εισοδήματος και καταθέσεων. Ενδεικτικά ανέφερε την περίπτωση εισαγωγέα, που «την τελευταία πενταετία παρουσίασε διαφορά περίπου 5 εκατ. ευρώ», αλλά και ιατρού, ο οποίος τα τελευταία έξι-επτά χρόνια δημιούργησε αντίστοιχο «άνοιγμα» 2 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα το ΣΔΟΕ δίνει μεγάλη έμφαση στην αντιμετώπιση του παραεμπορίου.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τις δηλώσεις του κ.Μαυρίδη, «Οι δημιουργοί «μαΐμούδων» έχουν ανάγει την παραποίηση σε τέχνη, καθώς σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και οι εμπειρογνώμονες δυσκολεύονται να αποφασίσουν αν πρόκειται για αυθεντικό ή παραποιημένο προϊόν», σημείωσε ο κ. Μαυρίδης.


TAGS