Η συνέντευξη που παραχώρησε η Βίκυ Σταμάτη μέσα από τις φυλακές ήταν η αιτία της άρνησης του ανακριτή να αποδεχθεί το αίτημά της για ψυχιατρική εξέταση. Η προσωρινά κρατούμενη σύζυγος του πρώην υπουργού που προσκόμισε στην αίτησή της ψυχιατρική γνωμάτευση του επίκουρου καθηγητή της Ψυχιατροδικαστικής, Α. Δουζένη, σύμφωνα με την οποία πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, δεν έπεισε ούτε τον ανακριτή κ. Μαλλή ούτε και την αρμόδια εισαγγελέα Ε. Κυβέλου η οποία εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος.

Η εισαγγελέας επικαλέστηκε στην αρνητική της πρόταση, πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε η κ. Σταμάτη, αναφέροντας ότι καταδεικνύει πως η αιτούσα «είναι απολύτως ικανή να επικοινωνεί και να ενεργεί προς υπεράσπισή της και μάλιστα όχι μόνον ενώπιον των αρμόδιων αρχών. Η διάγνωση της κατάστασης της ψυχικής υγείας της κατηγορουμένης, μη συνδεόμενη με αποδεικτικό γεγονός, κατά τα ανωτέρω, δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο πραγματογνωμοσύνης, αλλά ενδιαφέρει μόνο στο πλαίσιο των συνθηκών κράτησής της και της αντιμετώπισης της πάθησής της, η οποία μπορεί να γίνει από τις αρμόδιες αρχές επί τη βάσει ακόμη και της ως άνω διαγνώσεως ή άλλης, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα».

Οι συνήγοροι της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου προτίθενται να καταφύγουν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τις προσεχείς ημέρες. Το Συμβούλιο θα αποφανθεί αν επιτρέψει την εξέταση ή όχι.