current views are: 2

12 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση05:58

Στην εντατική τα 7χρονα δίδυμα που παρέσυρε και εγκατέλειψε ο μοτοσικλετιστής στην Πατησίων

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται τα δίδυμα αδερφάκια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, επτά ετών, από την Πολωνία, τα οποία τραυματίστηκαν σοβαρά σήμερα το πρωί, όταν παρασύρθηκαν μαζί με την μητέρα τους από διερχόμενη μοτοσυκλέτα στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τροίας στο κέντρο της Αθήνας.

Δημοσίευση 05:58’
αρθρο-newpost

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται τα δίδυμα αδερφάκια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, επτά ετών, από την Πολωνία, τα οποία τραυματίστηκαν σοβαρά σήμερα το πρωί, όταν παρασύρθηκαν μαζί με την μητέρα τους από διερχόμενη μοτοσυκλέτα στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τροίας στο κέντρο της Αθήνας.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται τα δίδυμα αδερφάκια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, επτά ετών, από την Πολωνία, τα οποία τραυματίστηκαν σοβαρά σήμερα το πρωί, όταν παρασύρθηκαν μαζί με την μητέρα τους από διερχόμενη μοτοσυκλέτα στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τροίας στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός της μοτοσυκλέτας νωρίτερα είχε χτυπήσει ελαφρά στην οδό Κοδριγκτώνος έναν ποδηλάτη, τον οποίο και εγκατέλειψε.

Στην προσπάθειά του, όμως, να εξαφανιστεί, παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη με αποτέλεσμα να χτυπήσει τα δύο παιδιά αλλά και τη μητέρα που τα συνόδευε.

Στη συνέχεια, ο δικυκλιστής τράπηκε σε φυγή και επιχείρησε να εξαφανιστεί. Οι αστυνομικοί, όμως, είχαν εντοπίσει, νωρίτερα, την μοτοσικλέτα του δράστη και έτσι οδηγήθηκαν στην ταυτότητά του. Επικοινώνησαν με τον πατέρα του ο οποίος τον βρήκε και του είπε να παραδοθεί αμέσως στην Τροχαία.

Πρόκειται για έναν μόνιμο υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού 21 ετών, ο οποίος, όπως δήλωσε ότι φοβήθηκε, για αυτό και εγκατέλειψε τα θύματά του. Ο νεαρός οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι σε ναυτοδικείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μηχανή που οδηγούσε ο νεαρός φέρεται να είναι ανασφάλιστη ενώ ο οδηγός δεν είχε δίπλωμα οδήγησης.

Η μητέρα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Εκεί πραγματοποιήθηκε άμεση ανάταξη της ασθενούς και οι γιατροί, από κοινού με το νοσηλευτικό προσωπικό, πέτυχαν τη σταθεροποίηση των ζωτικών λειτουργιών της άτυχης γυναίκας.

Όπως αναφέρθηκε στο επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν, «η ασθενής φέρει κακώσεις-κατάγματα οφθαλμικού κόγχου και λυθοειδούς οστού, θλάση πνεύμονος και σπληνός και επικοινωνεί πλήρως με το περιβάλλον. Είναι σε βαριά κλινική κατάσταση, φαίνεται ότι δεν διατρέχει κίνδυνο ζωής και η υγειονομική κατάστασή της είναι ελέγξιμη».

Δεδομένων των πολλαπλών κακώσεων, η μητέρα βρίσκεται υπό παρακολούθηση από το Ωτορυνολαρυγγολογικό Τμήμα, το Γναθοχειρουργικό, καθώς και το Θωρακοχειρουργικό, ενώ έγινε εισαγωγή της στο Δ΄ Χειρουργικό Τμήμα του Νοσοκομείου για επιπλέον χειρουργική αντιμετώπιση της κάκωση στη σπλήνα.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων, όπου νοσηλεύονται διασωληνωμένα. Η κατάσταση του 7χρονου αγοριού είναι ακόμη πιο κρίσιμη, καθώς έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, έχει χάσει πολύ αίμα και φέρει πολλαπλά κατάγματα στην γνάθο, το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια. Ιδιαίτερα σοβαρή χαρακτηρίζεται όμως και η κατάσταση του κοριτσιού.

Aναλυτικά η ανακοίνωση του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αναφέρει:

«Σήμερα το πρωί, (περί ώρα 08:15) μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού» δύο παιδιά (αγόρι και κορίτσι), ηλικίας 7 ετών, μετά από τροχαίο ατύχημα. 

Και τα δυο παιδιά μεταφέρθηκαν αμέσως στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και διασωληνώθηκαν. Οι αξονικές τομογραφίες εγκεφάλου, αυχένος και κοιλιακής χώρας που διενεργήθηκαν στο κορίτσι δεν κατέδειξαν σημαντικά παθολογικά ευρήματα.


Το αγόρι φέρει πολλαπλά κατάγματα άκρων και γνάθου καθώς επίσης πολλαπλά τραύματα προσώπου και στοματικής κοιλότητος. Διενεργούνται αξονικές τομογραφίες κεφαλής, αυχένος και κοιλίας.


Η κατάσταση, ειδικά του αγοριού, κρίνεται σοβαρή».


σχετικα αρθρα