Συνελήφθη την Δευτέρα στη Δράμα ένας 26χρονος με την κατηγορία της πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, απειλής και για τον εξαναγκασμό ανήλικης σε άσεμνες πράξεις. Όλα άρχισαν όταν μια 45χρονη κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι άγνωστοι χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης επικοινώνησαν με την 15χρονη κόρη της και της πρότειναν φωτογράφηση σε γνωστό περιοδικό.

Ο κατηγορούμενος 26χρονος τηλεφώνησε στη 15χρονη, συστηνόμενος ως επαγγελματίας φωτογράφος και επιδιώκοντας συνάντηση μαζί της, με το πρόσχημα υπογραφής επαγγελματικού συμβολαίου, της ζήτησε την αποστολή, μέσω διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φωτογραφιών της με μαγιό. Η μικρή έπεσε στην παγίδα, έστειλε φωτογραφίες της και τότε ξεκίνησε το μαρτύριο της.

Ο δράστης απειλούσε την ανήλικη ότι θα δημοσιεύσει τις επίμαχες φωτογραφίες, εφόσον δεν ενδώσει σε άσεμνες πράξεις, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους με κάμερα, μέσω διαδικτύου. 

Από την έρευνα των Αρχών, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 26χρονος Έλληνας και ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του σε περιοχή της Δράμας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την έρευνα των αστυνομικών στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και τις συσκευές αποθήκευσης, βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο ανήλικων κοριτσιών απεικονιζόμενα ημίγυμνα ή γυμνά σε άσεμνες στάσεις, καθώς επίσης και οι επίμαχες φωτογραφίες της 15χρονης.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας της Ελληνικής Αστυνομίας για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις ενώ ο συλληφθείς οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.
TAGS