current views are: 1

12 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση08:19

Τρία νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου- Ψεκασμοί στην Αθήνα κατά των κουνουπιών

Τρία νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου εντοπίστηκαν στην Αττική, κι ενώ σήμερα αποφασίστηκε να διενεργηθεί ψεκασμός στο Λεκανοπέδιο.

Δημοσίευση 08:19’
αρθρο-newpost

Τρία νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου εντοπίστηκαν στην Αττική, κι ενώ σήμερα αποφασίστηκε να διενεργηθεί ψεκασμός στο Λεκανοπέδιο.

Τρία νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου εντοπίστηκαν στην Αττική, κι ενώ σήμερα αποφασίστηκε να διενεργηθεί ψεκασμός στο Λεκανοπέδιο. Τα περιστατικά αφορούν κατοίκους του Νέου Φαλήρου, του Ελληνικού και του Πειραία, που νοσηλεύονται στo Τζάνειο και στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Τα δύο κρούσματα του ιού που καταγράφηκαν μέσα σε πέντε μέρες στην Αττική έθεσαν σε συναγερμό τις υπηρεσίες Υγείας με τις υγειονομικές αρχές να αναζητούν τρόπους για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό της δημόσιας υγείας.

Για το λόγο αυτό, σήμερα πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων Υγείας, Εσωτερικών, Άμυνας, Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ και Γεωργίας.

Στη ζώνη υψηλού κινδύνου βρίσκονται κυίως δέκα νομοί της χώρας στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Στο επίκεντρο των ειδικών βρίσκεται και η Αττική, μετά τα πρόσφατα κρούσματα καθώς αυτά αφορούσαν άτομα που δεν είχαν ταξιδέψει πρόσφατα σε μέρη όπου ενδημούν τα κουνούπια.

Έτσι λοιπόν, μετά τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στο Παλαιό Φάληρο και στην Αργυρούπολη, θα πραγματοποιηθούν κωνωποκτονίες σε φρεάτια και περιοχές όπου διαπιστώνεται η ύπαρξη στάσιμων νερών, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη.

Επιπρόσθετα, θα υλοποιηθούν επίγειοι ψεκασμοί με εντομοκτόνα σε μέρη όπως το πάρκο Τρίτση στο Ίλιον, όπου υπάρχει λίμνη, όπως και σε άλλα πάρκα της Αθήνας.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι προνυμφοκτονίες διενεργούνται την περίοδο της άνοιξης, φέτος όμως αυτές δε συνέβησαν παρά σε ελάχιστο ποσοστό. Χαρακτηριστικά, μόλις το 10% των δήμων της Ελλάδας εκτιμάται πως προχώρησε σε ψεκασμούς κατά το ενδεδειγμένο χρονικό διάστημα.


σχετικα αρθρα