Νέες μεθόδους φαίνεται ότι ανακαλύπτουν οι συμμορίες των διαρρηκτών. Πλέον, τα μέλη τους δεν προτιμούν τις νυχτερινές «επισκέψεις», αλλά παρουσιάζονται με το φως της ημέρας υποκρινόμενα τους υπαλλήλους κάποιας εταιρίας.

Σε περίπτωση που οι ένοικοι των σπιτιών τους ανοίξουν την πόρτα, οι συμμορίες τους επιτίθενται. Τις περισσότερες φορές οι δράστες έχουν εντοπίσει εύπορους ηλικιωμένους και στις οικίες αυτών «χτυπούν».

 

Μία συμμορία με αυτό το προφίλ αναζητά η αστυνομία και για την ανθρωποκτονία της 69χρονης στη Φιλοθέη.


«Η άτυχη γυναίκα άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους, οι οποίοι μάλλον υποδύθηκαν πως δουλεύουν για Οργανισμό Κοινωνικής Ωφέλειας, κόλπο που εφαρμόζουν ολοένα και συχνότερα μέλη συμμοριών. Με το που άνοιξε την πόρτα, άρχισαν να τη χτυπούν με μπουνιές στο κεφάλι. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τις κηλίδες του αίματος, μέχρι του σημείου που τελικά έπεσε νεκρή», αναφέρει στην εφημερίδα Τα Νέα, αξιωματικός της ΕΛΑΣ έπειτα από τη διεξαγωγή έρευνας στο σημείο του εγκλήματος.

 

Αφού η γυναίκα έπεσε αιμόφυρτη στο έδαφος, οι δράστες έψαξαν εξονυχιστικά το σπίτι της, όπου και ανακάλυψαν τιμαλφή, τα οποία και κλεψαν. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή από τον άνδρα της, ο οποίος γύρισε στο σπίτι του λίγη ώρα μετά την τέλεση του εγκλήματος.

 

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που διεξήγαγε την έρευνα, το θάνατο προκάλεσαν τα συνεχή βίαια χτυπήματα που κατέφεραν οι δράστες στο κεφάλι του θύματος.

 

Κάποιες εβδομάδες πριν, παραπλήσιο περιστατικό συνέβηκε στην οδό Αχαρνών, με θύμα υποναύαρχο εν αποστρατεία. Σε αυτή την περίπτωση, Γεωργιανός, υποκρινόμενος ότι μετέφερε κάποιο δέμα, μπήκε στο σπίτι του ηλικιωμένου και τον σκότωσε γρονθοκοπώντας τον.

 

Όπως προκύπτει από  τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, οι δράστες εμφανίζονται να προτιμούν μονοκατοικίες ή διώροφες κατοικίες, όπου κατά κύριο λόγο υπάρχουν μεγάλες τζαμαρίες και είναι πιο εύκολο για τους ληστές να αντιλαμβάνονται τόσο την παρουσία και τις κινήσεις των ενοίκων όσο και το επίπεδο της οικονομικής κατάστασής τους.