Η σέρβα μπασκετμπολίστρια που είχε συλληφθεί ως μέλος της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» απέδρασε το απόγευμα της Πέμπτης από τη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού με ένα «κινηματογραφικό» σχέδιο.

Το κόλπο που είχε σκεφτεί και σχεδιάσει μαζί με το συνεργό της, ο οποίος αν και εκτός φυλακής τη βοήθησε να αποδράσει, ήταν να πείσει τη διοίκηση των φυλακών να ζωγραφίσει τους τοίχους. Τελικά αντί οι φυλακές Κορυδαλλού να αποκτήσουν για πρώτη φορά γκράφιτι στους τοίχους, κατάφεραν να κερδίσουν μία άλλη πρωτιά, αφού για πρώτη φορά στα χρονικά μία γυναίκα κρατούμενη κατάφερε να αποδράσει από το μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

Η εντυπωσιακή Μάρθα – Ολιβέιρα Τσίρκοβιτς, από την Σερβία ήταν κρατούμενη από τα μέσα Μαρτίου όταν και είχε συλληφθεί για συμμετοχή στη σπείρα των Ροζ Πανθήρων που «χτυπούσαν» κοσμηματοπωλεία.

Η 43χρονη είχε πείσει την διοίκηση ότι θα δημιουργούσε γκράφιτι στους τοίχους των φυλακών που θα έδιναν άλλο τόνο στο μουντό φόντο του σωφρονιστικού καταστήματος. Πήρε την απαραίτητη άδεια και είχε ξεκινήσει να ζωγραφίζει στο διοικητήριο και συγκεκριμένα στο θυρωρείο.

Κάποια στιγμή με την αιτιολογία ότι ήθελε να παραλάβει χρώματα από γνωστό της πρόσωπο, έπεισε την σωφρονιστική υπάλληλο που εκείνη την ώρα βρισκόταν στον χώρο να ανοίξει την πόρτα παρά τα όσα αντίθετα προβλέπει ο κανονισμός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Όταν η σωφρονιστική υπάλληλος επιχείρησε να ελέγξει το κουτί με τα χρώματα που έφερε ο γνωστός της κρατούμενης, δέχθηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι από το πίσω μέρος όπλου και έπεσε κάτω χωρίς τις αισθήσεις της.

Με αστραπιαίες κινήσεις η 43χρονη κατάφερε να βγει από την κεντρική πόρτα των φυλακών και να γίνει άφαντη στο λεπτό και πλέον αναζητείται. Με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Ρουπακιώτη, η σωφρονιστική υπάλληλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης μελετά τις αναφορές των σωφρονιστικών υπαλλήλων προκειμένου να διαπιστώσει κάτω από ποιές συνθήκες έγινε η απόδραση και να αναζητήσει ευθύνες.

Η ύψους 1,93 μπασκετμπολίστρια και μοντέλο είχε συλληφθεί τον Μάρτιο ως μέλος της συμμορίας που χτυπούσε κοσμηματοπωλεία.

Το 2006 είχε συλληφθεί ξανά στην Κρήτη για υπόθεση κλοπής.