Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, αλλά αισιόδοξα σταθερή, εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνομένο το επτάχρονο αγοράκι που παρασύρθηκε χθες Πέμπτη από μοτοσυκλέτα στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τροίας στο κέντρο της Αθήνας. Σημάδια βελτίωσης φανερώνει η δίδυμη αδερφή του η οποία ωστόσο συνεχίζει να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού». Αργά το απόγευμα προχώρησαν στη σταδιακή αποδέσμευσή της από τον αναπνευστήρα, δείχνοντας ότι η κατάστασή της σταθεροποιείται.

Παράλληλα, συγκινητική είναι την ίδια ώρα η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του σχολείου των δύο παιδιών για αίμα. 


Σύμφωνα με πληροφορίες το 150ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών απήυθυνε επείγουσα έκκληση για αίμα για τα επτάχρονα δίδυμα.

«Η κατάσταση των παιδιών, ειδικά του αγοριού, είναι κρίσιμη και απαιτείται αίμα. Όσοι και όσες μπορείτε να βοηθήσετε, μπορείτε να προσφέρετε αίμα είτε στο Αγλαΐα Κυριακού, είτε σε άλλο νοσοκομείο στο όνομα των παιδιών. Με τις ευχές για πλήρη ανάρρωση των τραυματιών σας ευχαριστούμε όλους και όλες», ανέφερε η ανακοίνωση.

Από το πρωί περισσότεροι από 100 άνθρωποι μεταξύ των οποίων απλοί πολίτες αλλά και στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού προσήλθαν στο Αγλαΐα Κυριακού. 

Η μητέρα των δύο παιδιών εξακολουθεί να νοσηλεύται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Νωρίς το μεσημέρι υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αντιμετώπιση ρήξης σπλήνος. Οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι για την εξέλιξη της υγείας της παρά τις πολλές κακώσεις που φέρει.

Σημειώνεται ότι ελεύθερος αφέθηκε ο 22χρονος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και καταβολή εγγύησης 15.000 ευρώ.