current views are: 2

13 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση04:53

Υποχωρεί σταδιακά ο καύσωνας

Υποχωρεί ο καύσωνας κατά 2 με 3 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια, με τη θερμοκρασία ωστόσο να παραμένει σε υψηλά επίπεδα στις υπόλοιπες περιοχές. Στα βορειοανατολικά αναμένεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Δημοσίευση 04:53’
αρθρο-newpost

Υποχωρεί ο καύσωνας κατά 2 με 3 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια, με τη θερμοκρασία ωστόσο να παραμένει σε υψηλά επίπεδα στις υπόλοιπες περιοχές. Στα βορειοανατολικά αναμένεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Υποχωρεί ο καύσωνας κατά 2 με 3 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια, με τη θερμοκρασία ωστόσο να παραμένει σε υψηλά επίπεδα στις υπόλοιπες περιοχές. Στα βορειοανατολικά αναμένεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην Αττική, το θερμόμετρο θα δείξει από 26 έως 38 και πιθανόν τοπικά στο κέντρο της πόλης, 39 βαθμούς κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτικά:


Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: βόρειοι στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Το απόγευμα στα δυτικά νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 37 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως στα βόρεια οπου πιθανώς να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 37 βαθμούς κελσίου. Στο Ιόνιο και τις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα βόρεια και το απόγευμα στα ορεινά.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ πρόσκαιρα στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ. Το απόγευμα στα νοτια νοτιοανατολικοί.
Θερμοκρασία: από 21 έως 38 και στα νοτιότερα τοπικά 39 βαθμούς κελσίου. Κατά τόπους στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: αίθριος.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 25 έως 37 και στην Κρήτη κυρίως στα νοτια έως 40 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τις πρωινές ώρες να βρέξει πρόσκαιρα. Στα Δωδεκάνησα αίθριος.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 26 έως 37 βαθμούς κελσίου.


σχετικα αρθρα