ΕΛΛΑΔΑ

Κατηγορούμενος και πάλι ο «δικαστής με την μεζούρα», Ευάγγελος Καλούσης

Δημοσίευση 13 Ιουλίου 2012, 13:45 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κατηγορούμενος και πάλι ο «δικαστής με την μεζούρα», Ευάγγελος Καλούσης
Facebook Twitter Whatsapp
Ελεύθερος αφέθηκε ο Ευαγγελος Καλούσης προκειμένου να διενεργηθεί προανάκριση και συμπληρωματική δίωξη.
Ελεύθερος αφέθηκε ο Ευαγγελος Καλούσης προκειμένου να διενεργηθεί προανάκριση και συμπληρωματική δίωξη. Ο κ. Καλούσης βαρύνεται με την κατηγορία της αντιποίησης δικηγορικής ιδιότητας και άσκηση δικηγορίας, ενώ οι δύο άλλοι δικηγόροι συνεργάτες του, Χρ. Γιαμαρέλου και Θ. Δάλλας, κατηγορούνται για άμεση συνέργεια στο αδίκημα του πρώην δικαστικού λειτουργού.

Οι κατηγορούμενοι Γιαμαρέλου και Δάλλας, λόγω της δικηγορικής τους ιδιότητας, θα δικαστούν σε τακτική δικάσιμο από το Εφετείο Αθηνών.


Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα το πρωί της Πέμπτης, παρουσία εισαγγελέα, στα γραφεία της νομικής εταιρείας όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και οι τρεις.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ο ένας από τους συλληφθέντες «χωρίς να έχει δικηγορική ιδιότητα προέβη προ τριμήνου στη σύσταση και λειτουργία νομικής εταιρείας εμπορικού χαρακτήρα, με έδρα την περιοχή Αθηνών, στην οποία παρείχαν τις υπηρεσίες τους δύο δικηγόροι. Επιπλέον, ανάρτησαν στο διαδίκτυο ιστοσελίδα, στην οποία ανέφεραν την παροχή δικηγορικών υπηρεσιών, οι οποίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία μπορούν να παρασχεθούν μόνο από δικηγόρο ή δικηγορική εταιρεία, απαγορεύοντας κάθε συμμετοχή σε αυτήν προσώπων που δεν έχουν τη δικηγορική ιδιότητα».

Σημειώνεται ότι πειθαρχική δίωξη σε βάρος οκτώ δικηγόρων συνεργατών της δικηγορικής εταιρείας που έχει συστήσει ο Ευάγγελος Καλούσης, άσκησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος. Οι δικηγόροι, εκ των οποίων οι έξι είναι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ένας του Πειραιά και ένας της Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να υποβάλουν εγγράφως εξηγήσεις, έως την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Ιουλίου.

Στους συνεργάτες της εταιρείας «Kaloussis & Partners Νομικές Υπηρεσίες» (οδός Βασ. Σοφίας 131) αποδίδεται ότι παραβίασαν το νόμο, επέδειξαν αντιδεοντολογική και αναξιοπρεπή συμπεριφορά, που έρχεται σε άμεση αντίθεση με τον Κώδικα Δικηγόρων και Κώδικα Δεοντολογίας.

Οι οκτώ δικηγόροι παρείχαν την άμεση συνδρομή τους στον Ευ. Καλούση για τη διάπραξη του αδικήματος της αντιποίησης άσκησης δικηγορίας. Ακόμη, αποδίδεται στους συνεργάτες του Ευ. Καλούση ότι συμμετείχαν σε μη αποδεκτή μορφή εταιρείας παροχής νομικών υπηρεσιών.