Από «θαύμα» σώθηκε προχθές το βράδυ νεαρός, όταν στην προσπάθειά του να κάνει άλμα από ταράτσα σε ταράτσα (parkour), σε κτίρια του ιστορικού κέντρου του Ρεθύμνου, ατύχησε, βρέθηκε σε φωταγωγό και από ύψος οκτώ περίπου μέτρων έπεσε και προσγειώθηκε καταμεσής ενός καταστήματος-μεζεδοπωλείου.


Έντρομοι οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό του καταστήματος, είδαν στις 11.30 περίπου το βράδυ της Τετάρτης, να προσγειώνεται ανώμαλα στο χώρο του ένας νεαρός.


Τραυματισμένος στα πόδια, ευτυχώς ελαφρά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και την ίδια ώρα τέσσερις ή πέντε ακόμα νεαροί, τρομοκρατημένοι κατέβηκαν από τις παραπλήσιες ταράτσες αναζητώντας τον φίλο τους.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέα των νεαρών βρισκόταν στην ταράτσα του Λαογραφικού Μουσείου της πόλης, απ’ όπου για διασκέδαση επιχειρούσε άλματα στις ταράτσες των γειτονικών κτιρίων. Πιθανολογείται ότι ως χόμπι τους έχουν το parkour, που θεωρείται ως το πλέον επικίνδυνο χόμπι, διαδεδομένο σε χώρες του εξωτερικού.

 

Πρόκειται για ένα επικίνδυνο σπορ, που οι λάτρεις του πηδάνε από ταράτσα σε ταράτσα κάνοντας επίδειξη ακόμα και με χορευτικές φιγούρες. Οι καταστηματάρχες φαίνεται ότι επανειλημμένα έχουν δει νεαρούς να έχουν ως στέκι τους την ταράτσα του Λαογραφικού Μουσείου και να επιδίδονται σε αυτή τη δραστηριότητα.

 

Χθες το πρωί, μετά το περιστατικό, οι επιχειρηματίες της περιοχής αποφάσισαν να πάνε στην αστυνομία όπου την ενημέρωσαν για τη συνήθεια των νεαρών παιδιών, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που διατρέχει η σωματική τους ακεραιότητα, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούν στο οδόστρωμα και κάποιο απ’ αυτά να μην σταθεί τόσο τυχερό όπως προχθές ο φίλος τους.

 

Η αστυνομία προτίθεται να ενημερώσει και να ζητήσει παρέμβαση από τη δημοτική αρχή προκειμένου να καταστήσει αδύνατη την πρόσβαση ατόμων στην ταράτσα του Λαογραφικού Μουσείου.

 

Πηγή: rethnea.gr