Την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ στα Χανιά μέσα από ένα νέο οργανόγραμμα και την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων με υπόμνημα της που παρέδωσε σήμερα στον υφυπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης Μανούσο Βολουδάκη και στους βουλευτές Κυριάκο Βιρβιδάκη και Γιώργο Σταθάκη. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης συναντήθηκαν σήμερα με τους τρεις εκπροσώπους των Χανίων στο κοινοβούλιο προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα προβλήματα του κλάδου.

Βασικό αίτημα των συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ είναι η δημιουργία ισχυρών αστυνομικών μονάδων με δύναμη 35 ανδρών στην περιφέρεια και 70 στις υποδιευθύνσεις ώστε, όπως επισημαίνουν και στο υπόμνημα, να σταματήσει ο κατακερματισμός και η διασπορά του προσωπικού που έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν υπηρεσίες «ταμπέλες».  

Στο υπόμνημα τους οι συνδικαλιστές κάνουν λόγω για 80 κενές οργανικές θέσεις στα Χανιά, ενώ επισημαίνουν ότι με την τοποθέτηση 25 ατόμων στην τροχαία Βόρειου Οδικού Άξονα και το Τμήμα Μεταγωγών Ηρακλείου τα κενά είναι περισσότερα.  

Οι αστυνομικοί των Χανίων ζητούν ακόμα εφαρμογή του κανονισμού εργασίας, βελτίωση των υποδομών στα κρατητήρια ενώ θέτουν και θέματα όπως αυτό της δια βίου εκπαίδευσης και της απαλλαγής από « πάρεργα» καθήκοντα, όπως η επίδοση δικογράφων και η φύλαξη των γηπέδων.
TAGS