Με ρίψεις νερού από έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, καθώς και με 90 πυροσβέστες, 20 οχήματα και πολλούς εθελοντές, συνεχίζεται η προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που ξέσπασε γύρω στις 2.30 μετά το μεσημέρι στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, στη Θεσσαλονίκη. Η πυρκαγιά ξεκίνησε στο ύψος του κόμβου Νεαπόλεως της περιφερειακής οδού, πιθανότατα από αναμμένο τσιγάρο, το οποίο πέταξε διερχόμενος οδηγός, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις για τα αίτιά της.

Η έκβαση της επιχείρησης κατάσβεσης χαρακτηρίζεται ως θετική, καθώς οι προσπάθειες των πυροσβεστών για τον περιορισμό της πυρκαγιάς φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς και η φωτιά αναμένεται να τεθεί σταδιακά υπό έλεγχο. Αυτή τη στιγμή δίνεται μάχη για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

Η κίνηση των αυτοκινήτων στην περιφερειακή οδό διεξάγεται κανονικά, αλλά οι εκπρόσωποι της αστυνομίας καλούν τους οδηγούς να την αποφεύγουν όσο είναι δυνατόν, προκειμένου να διευκολύνουν το έργο της πυροσβεστικής.

Το ξέσπασμα της πυρκαγιάς ξύπνησε στους Θεσσαλονικείς εφιαλτικές μνήμες, καθώς μόλις πριν από λίγες ημέρες -στις 7 Ιουλίου- συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από τη μεγάλη φωτιά του 1997, η οποία σε δύο μέρες κατέκαψε πάνω από 16.600 στρέμματα από το σύνολο των 29.790 του δάσους, δηλαδή πάνω από το 50% της συνολικής έκτασης του Κέδρινου Λόφου.

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι είχε εκδηλωθεί φωτιά και στην περιοχή Σάκκα Κερατέας, η οποία όμως σβήστηκε μετά την έγκαιρη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.