Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν λίγο πριν από τις τρεις σήμερα το μεσημέρι, στο Πικέρμι Αττικής και στη Ριτσώνα της Εύβοιας. Η φωτιά στο Πικέρμι ξέσπασε σε δασική έκταση στη συμβολή των οδών Ξάνθης και Καβάλας ,κοντά σε οικισμό και τέθηκε υπό μερικό έλεγχο μισή ώρα αργότερα.  

Στην κατάσβεσή της πήραν μέρος 44 πυροσβέστες με 14 υδροφόρα οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα δασοπυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η πυρκαγιά στη Ριτσώνα εκδηλώθηκε σε περιοχή με ξερά χόρτα και για την κατάσβεσή της παίρνουν μέρος δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και 20 πυροσβέστες με 7 υδροφόρα οχήματα. Υπό έλεγχο τίθεται σταδιακά σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Αργά το μεσημέρι της Κυριακής μεγάλη φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή «Χουτιάνα», στα όρια μεταξύ Χρυσομηλιάς και δάσους Περτουλίου, στα Τρίκαλα.

Η φωτιά οπως γράφει το trikalavoice.gr έχει εκδηλωθεί σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο, μέσα σε χαράδρα και είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να την προσεγγίσουν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκας, τα οποία έχουν σπεύσει στο σημείο.