Εναλλακτικές διαδρομές για όσους επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη και άλλους προορισμούς προτείνει η Αστυνομική Διεύθυνση της Χαλκιδικής, ώστε να περιοριστούν τα μποτιλιαρίσματα. Ο αριθμός των εξερχόμενων οχημάτων είναι τεράστιος σε σχέση με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο (3.500-4.500 οχήματα/ώρα) και η κίνηση μέσω των εναλλακτικών διαδρομών θα συμβάλει τα μέγιστα στην ελαχιστοποίηση των καθυστερήσεων και την ομαλή ροή της κυκλοφορίας, όπως τονίζεται.

Οι οδηγοί θα ενημερώνονται έγκαιρα για τυχόν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις από τους τροχονόμους που βρίσκονται στο οδικό δίκτυο, καθώς και τηλεφωνικά μέσω των αριθμών 100 και 2371.021610.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι «έχοντας υπόψη τον αριθμό των οχημάτων που εισήλθαν στο Νομό Χαλκιδικής κατά τις προηγούμενες ημέρες αλλά και το πρωί, την ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση και το μποτιλιάρισμα της περασμένης Κυριακής (από 18.00 ως 22.30) και τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες (αυξημένη κίνηση στην Ε.Ο. Ν.Μουδανιών – Θεσ/νίκης με αυξητική τάση) προτείνονται στους οδηγούς οι εξής εναλλακτικές διαδρομές:

  • Οι κινούμενοι από την περιοχή χερσονήσου της Σιθωνίας να κατευθύνονται δεξιά στη Δ/ση Γερακινής (φωτεινοί σηματοδότες) προς Πολύγυρο και στη συνέχεια να ακολουθήσουν την Ε.Ο. Πολυγύρου – Θεσσαλονίκης, όπου παρατηρείται αυτή τη στιγμή αραιή κυκλοφορία οχημάτων. Επίσης προκειμένου αποφύγουν το οδικό τμήμα Νικήτης – Γερακινής, μπορούν εναλλακτικά να κινούνται μέσω Αγ.Νικολάου – Μεταγγιτσίου – Πλανών – Πολυγύρου και στη συνέχεια να ακολουθήσουν την Ε.Ο. Πολυγύρου – Θεσσαλονίκης.


  • Οι κινούμενοι από τις περιοχές Φούρκας, Καλάνδρας, Μόλα Καλύβα, Αγ.Παρασκευής και Σίβηρης, προκειμένου αποφύγουν το οδικό τμήμα Καλλιθέας – Αφύτου – Φώκαιας, που ως γνωστόν παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση με ανάσχεση κυκλοφορίας ανά διαστήματα, μπορούν να το παρακάμπτουν κινούμενοι εναλλακτικά μέσω Δ/σης Κ.Υ. Κασσανδρείας – Σάνη.  • Οι κινούμενοι από την περιοχή της Ιερισσού να κατευθύνονται προς Σταυρό και στη συνέχεια να εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.  • Οσοι θέλουν να αποφύγουν την Ε.Ο. Ν.Μουδανιών – Θεσσαλονίκης μπορούν να κινηθούν εναλλακτικά είτε μέσω Ν.Μουδανιών – Ν.Φλογητών – Ν.Πλαγίων – Ν.Καλλικράτειας – Επανωμής ή μέσω Ν.Μουδανιών – Ν.Τρίγλιας – Πετραλώνων – Αγ.Αντωνίου – Σουρωτής.