current views are: 1

16 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση07:53

Έγραφε για… 4 χρόνια αναρρωτικές στην κόρη της!

Το κύκλωμα με τις χιλιάδες μέρες αναρρωτικών που δίνονταν αφειδώς, τα τελευταία χρόνια, από το ΙΚΑ Ηρακλείου, σε ασφαλισμένους που εργάζονταν κανονικά και πληρώνονταν από τη δουλειά τους, ενώ, παράλληλα, λάμβαναν επιδόματα ασθενείας από το ασφαλιστικό ίδρυμα, αποκαλύπτει σήμερα το cretalive.gr.

Δημοσίευση 07:53’
αρθρο-newpost

Το κύκλωμα με τις χιλιάδες μέρες αναρρωτικών που δίνονταν αφειδώς, τα τελευταία χρόνια, από το ΙΚΑ Ηρακλείου, σε ασφαλισμένους που εργάζονταν κανονικά και πληρώνονταν από τη δουλειά τους, ενώ, παράλληλα, λάμβαναν επιδόματα ασθενείας από το ασφαλιστικό ίδρυμα, αποκαλύπτει σήμερα το cretalive.gr.

Το κύκλωμα με τις χιλιάδες μέρες αναρρωτικών που δίνονταν αφειδώς, τα τελευταία χρόνια, από το ΙΚΑ Ηρακλείου, σε ασφαλισμένους που εργάζονταν κανονικά και πληρώνονταν από τη δουλειά τους, ενώ, παράλληλα, λάμβαναν επιδόματα ασθενείας από το ασφαλιστικό ίδρυμα, αποκαλύπτει σήμερα το cretalive.gr. Πρόκειται για παραμάγαζο που είχε στηθεί στον τοπικό ΕΟΠΠΥ: γιατροί θεράποντες, που χορηγούσαν αναρρωτικές άδειες,ασφαλισμένοι που παρανόμως τις ελάμβαναν αλλά και στελέχη του ΕΟΠΠΥ που μετείχαν με συγκεκριμένα καθήκοντα στη σύνθεση των Υγειονομικών Επιτροπών και που όπως αποδεικνύεται με τα στοιχεία που δημοσιεύουμε έπαιρναν και εκείνοι μέρος στο πάρτυ με τις αναρρωτικές.

Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή μιας υπαλλήλου του ΕΟΠΠΥ που την επίμαχη χρονικά περίοδο, 2008- 2012, ήταν γραμματέας σε Υγειονομική Επιτροπή και που το ίδιο διάστημα η κόρη της, αν και εργαζόταν κανονικά στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλος γραφείου, απολάμβανε και επιδόματα ασθενείας, έχοντας εισπράξει χιλιάδες ευρώ!

Η συγκεκριμένη εργαζόμενη, κόρη της υπαλλήλου, που της ενέκρινε τις αναρρωτικές άδειες, για περίπου 4 χρόνια, κατά διάστηματα, σύμφωνα με το cretalive.gr, εργαζόταν κανονικά στη δουλειά της και παράλληλα με υπογραφή της μητέρας της έπαιρνε χρήματα τον Ασφαλιστικό Οργανισμό!

Την έγκριση των επαναλαμβανόμενων αναρρωτικών αδειών, υπέγραφαν και πάλι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση με τις αναρρωτικές άδειες γιατροί του ΙΚΑ, αλλά κι ένας ακόμα γνωστός συνδικαλιστής γιατρός του ΕΟΠΠΥ στην Κρήτη. 

Την ίδια ώρα που το σκάνδαλο το οποίο προκάλεσε πανελλήνιο σάλο υποτίθεται πως διερευνάται, οι δύο γιατροί πρωταγωνιστές επέστρεψαν στην υπηρεσία τους μετά Βαϊων και Κλάδων. Η ατιμωρησία και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες προκαλούν όχι μόνο το περί δικαίου αίσθημα,αλλά και τους γιατρούς και υγειονομικούς υπαλλήλους που καθημερινά δίνουν διαπιστευτήρια εντιμότητας.

Και δεν είναι το μόνο που προκαλεί: σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive η συγκεκριμμένη υπάλληλος που γνωμοδοτούσε για την κόρη της παίρνοντας επιδόματα από το Δημόσιο, συμμετείχε στην… επιτροπή που ορίστηκε όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, προκειμένου να διελευκάνει την υπόθεση με τις αναρρωτικές και να καταγράψει μια μία όλες τις πτυχές της υπόθεσης ώστε να παραδώσει το πόρισμα της στη Διοίκηση του ΕΟΠΠΥ για τυχόν πειθαρχική δίωξη των εμπεκόμενων!

Πηγή: cretalive.gr


σχετικα αρθρα