Συμβουλές εν όψει των θερινών εκπτώσεων απευθύνει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Θεσσαλονίκης. Αναλυτικότερα, με σχετικό παράρτημά της στέκεται δίπλα στους καταναλωτές της πόλης με την τεχνική και νομική στήριξη του για την προάσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων του. 

«Πρακτικές υπερκατανάλωσης πρέπει να τεθούν οριστικά στο παρελθόν, αποδεχόμενοι ως συνειδητοί καταναλωτές το απαιτητικό και δύσκολο παρόν. Σε μια Θεσσαλονίκη που η ανεργία σκαρφαλώνει στο 30% και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων έχει δει τον τελευταίο χρόνο τον μισθό του να εξανεμίζεται (κατώτατος μισθός 480ευρώ), ο καταναλωτής καλείται να αναπροσαρμόσει την πρακτική των αγορών του, με γνώμονα τις πραγματικές και όχι τις πλασματικές του ανάγκες.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Θεσσαλονίκης με αφορμή την έναρξη των εκπτώσεων της θερινής περιόδου, εφιστά την προσοχή των καταναλωτών. Η πρακτική της έρευνας αγοράς πρέπει να είναι εξαντλητική και σχολαστική. Από τον καταναλωτή πρέπει να επιβραβεύονται οι καλοί επαγγελματίες και να τιμωρούνται οι κακοί επαγγελματίες».