Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προσέφυγε η Βίκυ Σταμάτη, η οποία βρίσκεται προσωρινά κρατούμενη, αιτούμενη την υποβολή της σε ψυχιατρική εξέταση, με σκοπό την αναστολή της κράτησής της.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου πριν από λίγες ημέρες είχε λάβει αρνητική απάντηση από τον ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή –και την αρμόδια εισαγγελέα Ευγενία Κυβέλου- σε ό,τι αφορά το αίτημά της για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη,  ως εκ τούτου πλέον καταφεύγει στο αρμόδιο Συμβούλιο προσδοκώντας το πολυπόθητο «ναι» των δικαστών.

 

Στην αίτηση της προς τον ανακριτή, η Βίκυ Σταμάτη επισύναψε ψυχιατρική γνωμάτευση του επίκουρου καθηγητή της Ψυχιατροδικαστικής, Α. Δουζένη, ο οποίος κάνει λόγο για έντονα ναρκισσιστικά στοιχεία της προσωπικότητάς της, καθώς και για το ότι την κρατούμενη έχει καταλάβει ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

 

Η κυρία Σταμάτη, στην καινούργια αίτησή της, ανάμεσα σε άλλα σημειώνει:

 

«H απόρριψη όλων ανεξαιρέτως των αιτημάτων μου με υποβάλλει σε σκέψεις υφέρπουσας μεροληπτικότητας σε βάρος του πρόσωπου μου, που πιθανόν να οδηγήσει στην παραβίαση της αρχής της αμεροληψίας του Δικαιοδοτικού Οργάνου και κατ' ακολουθία στην παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητάς μου. Ομολογώ δε ότι εκπλήσσομαι και από την προσήλωση της εισαγγελέως στο υλικό των εφημερίδων, το οποίο θεωρεί ως σοβαρό αποδεικτικό μέσο σε αντίθεση με τα υπάρχοντα στοιχεία της δικογραφίας».

 

Ο ξάδελφος του Άκη

Εν τω μεταξύ, αύριο Τρίτη θα καταθέσει στον ανακριτή για την υπόθεση των παράνομων εσόδων του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο ξάδελφος του τελευταίου, Νίκος Ζήγρας, προφυλακισμένος για νομιμοποίηση εσόδων από έκνομη δραστηριότητα.

 

Ο κύριος Ζήγρας, που φέρεται ως άνθρωπος «κλειδί» για τις διαδρομές των χρημάτων από τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, κατόπιν  δικού του αιτήματος θα παραστεί αύριο στον ανακριτή, με σκοπό να απολογηθεί.

 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο, όταν και βρέθηκε στο ανακριτικό γραφείο, ο κύριος Ζήγρας, έπειτα από τη σύλληψή του, είχε επιλέξει να δώσει τυπική απολογία, επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής.

 

Στον κατηγορούμενο επιχειρηματία καταλογίζεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, πως διαχειριζόταν τα χρήματα του πρώην υπουργού, καθώς και ότι ασκούσε έλεγχο στις off-shore εταιρείες, δια των οποίων κινούνταν και εισέρχονταν στη χώρα οι εκτός νόμιμου πλαισίου αμοιβές του Άκη Τσοχατζόπουλου.

 

Ο προσωρινά κρατούμενος επιχειρηματίας, έχει καταθέσει αίτημα αποφυλάκισής του.