Συναγερμός σήμανε στη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής μετά την εμφάνιση κρούσματος φυματίωσης σε εργαζόμενο εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος νοσηλεύεται σε δημόσιο νοσοκομείο.    Έπειτα από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στους άλλους 18 εργαζομένους του εστιατορίου, οι εννέα βρέθηκαν θετικοί στη δερμοαντίδραση mantoux και διενεργείται περαιτέρω εργαστηριακός έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν έχουν προσβληθεί από τη νόσο.  

Σύμφωνα με «Τα Νέα», για προληπτικούς λόγους τόσο στους λοιπούς εργαζομένους, οι οποίοι βρέθηκαν αρνητικοί στην εξέταση, όσο και σε συγγενείς καθώς και πρόσωπα που ήλθαν σε επαφή με τους εργαζομένους που βρέθηκαν θετικοί, χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή.  

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, η νόσος δεν μεταδίσεται μέσω του φαγητού, αλλά κυρίως σε κλειστούς χώρους η αναπνευστική φυματίωση μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο με τα μικροσταγονίδια του στόματος. Το εμβόλιο κατά της φυματίωσης που γίνεται στην παιδική ηλικία, προφυλάσσει τον γενικό πληθυσμό από βαριές επιπλοκές της νόσου, όπως είναι η μηνιγγίτιδα, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να κολλήσουν φυματίωση.