Μέχρι το τέλος Ιουλίου αναμένεται να αποφασιστεί εάν τελικά θα ακολουθηθεί ένα νέο μοντέλο της παρουσίας της κυβέρνησης στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Aν τελικά γίνει πραγματικότητα, τα πολυτελή αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν στην πόλη και ο συνωστισμός κομματικών στελεχών θα αποτελέσουν παρελθόν.  
Ουσιαστικά αυτό που λέγεται είναι ότι η Εκθεση έχει απομακρυνθεί από τον χαρακτήρα και το περιεχόμενο που είχε όταν πρωτοξεκίνησε. Εχει πάψει εδώ και πολλά χρόνια να αποτελεί πεδίο προβολής για τους ξένους επενδυτές ή τους ιδιώτες, και έτσι θα μπορούσε είτε να καταργηθεί είτε να περιοριστεί χρονικά.  


Σε ό,τι αφορά την παρουσία της εκάστοτε κυβέρνησης, όλοι θυμούνται ότι ειδικά τα τελευταία χρόνια η επίσκεψη του πρωθυπουργού ήταν η αφορμή για... ταξίδι αναψυχής δεκάδων παραγόντων της δημόσιας διοίκησης. Τα πολυτελή αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν στην πόλη, ο συνωστισμός κομματικών στελεχών στο λόμπι του ξενοδοχείου όπου κατέλυε η κυβερνητική αποστολή, οι ακριβές τουαλέτες των συζύγων των διοικητών ΔΕΚΟ και οι επισκέψεις σε νυχτερινά κέντρα υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων στιγμάτιζαν το διήμερο των πρωθυπουργικών εξαγγελιών...  


Τώρα ο Αντ. Σαμαράς σκέπτεται είτε να καταργήσει την Εκθεση είτε να περιορίσει σημαντικά την παρουσία του. Με αλλά λόγια, να μεταβεί -χωρίς κουστωδία- στη Θεσσαλονίκη, να εξαγγείλει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του, να στείλει τα πολιτικά του μηνύματα εντός και εκτός Ελλάδας, και να επιστρέψει στη βάση του. Κάτι αντίστοιχο είχε σκεφτεί και ο προκάτοχός του στην ηγεσία της ΝΔ, αλλά δεν υλοποιήθηκε.

Πηγή: ethnos.gr