Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα και κατευθύνεται προς τις Αρχαίες Κλεωνές, αφού, σύμφωνα με ενημέρωση της αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Ντίνασ Νικολάκου, πέρασε από το Σπαθοβούνι.

Σαράντα ένα επανδρωμένα οχήματα της πυροσβεστικής από την Κορινθία και τους γειτονικούς νομούς, αλλά και πεζοπόρα τμήματα από την Τρίπολη, την Πάτρα και την Αθήνα, δίνουν κυριολεκτικά μάχη με τις φλόγες, ενώ στην κατάσβεση συμμετέχουν έξι αεροσκάφη καναντέρ.

Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της Πελοποννήσου, ενώ στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται από το μεσημέρι και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος είχε νωρίτερα επικοινωνία με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής.

Πυρκαγιά και στην Κίσσαμο Χανιών

Πύρινο μέτωπο μαίνεται από τις 2:30 το μεσημέρι μεταξύ των χωριών Πλάτανος και Σφηνάρι στην Κίσσαμο Χανίων.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση έχει προκαλέσει ανησυχία στις αρχές λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Ήδη στο σημείο επιχειρούν 7 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και 16 άνδρες από τον σταθμό του Καστελίου, ενώ στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχει και το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr η φωτιά για την ώρα καίει ανεξέλεγκτα, ενώ απειλούνται γεωργικές και δασικές εκτάσεις στην περιοχή, ευτυχώς όμως δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Νωρίτερα πυρκαγιά είχε ξεσπάει και στην περιοχή της Κουντούρας στο Σέλινο. Χάρη όμως στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων τέθηκε σύντομα υπό έλεγχο.
TAGS