Σφοδρή επίθεση στην ΠΑΣΠ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠΝίκος Σταυρακάκης, κατηγορώντας την για πρόκληση συνεχών επεισοδίων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο κ.Σταυρακάκης καταγγέλει ότι η ΠΑΣΠ προκαλεί σοβαρά επεισόδια που οδηγούν σε ματαίωση της λειτουργίας των θεσμικών οργάνων του Ιδρύματος (Σύγκλητος, Γενικές Συνελεύσεις Τμημάτων)

«Οι ενέργειες αυτές είχαν ως βασικό στόχο την αποτροπή της λήψης απόφασης για συγκεκριμένο θέμα που αφορά τις εκλογές και εξελίξεις των καθηγητών σύμφωνα με το νόμο. Τα γεγονότα αυτά και άλλα όμοιά τους οργανώνονται από τις ομάδες κρούσης του πανεπιστημιακού κατεστημένου για να χρησιμοποιηθούν εκ των υστέρων στην εδραίωση της άποψης ότι ο νόμος είναι ανεφάρμοστος» λέει ο κ.Σταυρακάκης.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας καθηγητών Πανεπιστημίου ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να πάρει, όπως λέει «ξεκάθαρη θέση» επί του θέματος και από τις πρυτανικές αρχές να επιβάλουν τις δέουσες τιμωρίες στους υπευθύνους των βίαιων ενεργειών.

Πηγή: tovima.gr