Σε δίκη παραπέμπονται οι 12 κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα τοκογλυφίας και εκβίασης επιχειρηματιών που συγκλόνισε πριν αρκετούς μήνες τη Θεσσαλονίκη καθώς θύματα της σπείρας έπεσαν εκατοντάδες επιχειρηματίες της συμπρωτεύουσας και της υπόλοιπης χώρας. Ανάμεσα στους κατηγορημένους είναι και ο 35χρονος φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος καθώς και η σύζυγός του.
Σύμφωνα με το υπ’ αριθμόν 795/2012 βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης το κύκλωμα δρούσε από το 2006 στη Θεσσαλονίκη, ενώ είχε «επεκταθεί» και στην Αθήνα.

Ανάμεσα στα θύματά του ήταν κυρίως επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, οι οποίοι δανείζονταν μεγάλα χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους, ενώ την τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης είχε σοκάρει η περίπτωση της «δανειοληψίας» της ΠΑΕ Ηρακλής, με αντάλλαγμα, όπως είχε γνωστοποιηθεί τότε, την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ποδοσφαιρικού συλλόγου.

Ο «εγκέφαλος» πάντως του κυκλώματος γνώριζε καλά πώς να ξεφεύγει από τις αρχές και έτσι ο 35χρονος Ελληνοσύριος νομιμοποιούσε  τα χρηματικά ποσά από την παράνομη δραστηριότητά τους, αγοράζοντας πολυτελή αυτοκίνητα, ακίνητα και κοσμήματα.