Ξυράφι, κερί ή λέιζερ; Πριν πείτε «αντίο» στην ενοχλητική τριχοφυΐα των ευαίσθητων περιοχών, μάθετε τι κινδύνους μπορεί να κρύβει… ο τρόπος που θα το πείτε!    1. Ξυράφι, κερί και λέιζερ: τι κινδύνους κρύβουν; 
Τα δύο πρώτα τον κίνδυνο θυλακίτιδας, η οποία μπορεί να εκδηλωθεί με απλή κοκκινίλα μέχρι αποστήματα, ενώ ειδικά με το κερί υπάρχει ο κίνδυνος να γυρίσει η τρίχα προς τα μέσα. Όσον αφορά στο λέιζερ, αµέσως μετά την εφαρμογή του υπάρχει ένας πολύ ήπιος ερεθισμός, που μπορεί να εξελιχθεί σε μεταφλεγμονώδη υπέρχρωση (πανάδα), στο πρόσωπο κυρίως, εφόσον όμως εκτεθούμε στον ήλιο. Γι’ αυτό και πάντα μετά τη συνεδρία πρέπει να φοράμε αντηλιακό. Επίσης, αν επιλέξουμε αυτή τη μέθοδο, πρέπει να απευθυνθούμε σε έναν καλά εκπαιδευμένο χειριστή (κατά προτίμηση γιατρό).   

2. Ποιες είναι οι «επικίνδυνες» περιοχές; 
Μπικίνι και μασχάλες. Ειδικά η περιοχή του αιδοίου είναι πιο επιρρεπής σε θυλακίτιδες, αποστήματα κ.λπ. Η μασχάλη είναι επίσης ευαίσθητη. Έτσι, βάζοντας αποσμητικό μετά το ξύρισμα, είναι πολύ πιθανό να δηµιουργήσουμε ιδραδενίτιδες. Αποφράσσονται δηλαδή οι ιδρωτοποιοί αδένες και μπορεί να εξελιχθούν σε αποστήματα. Σχεδόν πάντα βέβαια το πρόβλημα περιορίζεται στην περιοχή που έχει αποτριχωθεί. Αν το τσούξιμο, ο πόνος και η κοκκινίλα δεν υποχωρούν, καλό είναι να απευθυνθούμε σε δερματολόγο.  

3. Πρέπει ή δεν πρέπει να βάζουµε κρέµα µετά την αποτρίχωση; 
Αν κάνουμε αποτρίχωση με ξυράφι ή κερί, είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιούμε τίποτα μέχρι να υποχωρήσει ο ερεθισμός.   

4. Τι θεραπεία ακολουθείται για την αντιµετώπιση των προβληµάτων από αποτρίχωση; 
Κατά περίπτωση, είτε τοπικά σκευάσματα ή αντιβίωση από το στόμα. Το απόστημα χρειάζεται διάνοιξη, παροχέτευση και αντιβίωση από το στόμα.  

5. Μετά την αποθεραπεία μπορούµε να εφαρμόσουµε την ίδια μέθοδο που µας δημιούργησε το πρόβλημα; 
Εφόσον το δημιούργησε μία ή δύο φορές, θα το ξανακάνει είτε ήπια είτε πιο σοβαρά, οπότε καλό είναι να αλλάξουμε μέθοδο.   

6. Ποια µέθοδος είναι τελικά η προτιμότερη; 
Η καλύτερη προτεινόμενη μέθοδος είναι το λέιζερ.

πηγή: myworld.gr