Σύγχυση επικράτησε, σήμερα, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, καθώς αν και από μέρες είχε διευκρινιστεί ότι η διανομή 1,1 τόνου ελαιολάδου σε οικογένειες θα γίνει με βάση εισοδηματικά κριτήρια, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να παραλάβουν 4 κιλά ελαιόλαδο... Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου προχώρησε σε διανομή σε οικογένειες με εισόδημα κάτω από 8.000 ευρώ και σε οικογένειες με περισσότερα από ένα μέλη τα οποία δεν εργάζονται, ενώ ήδη έχει καταρτιστεί η σχετική λίστα με τα ονόματα.

«Από τη στιγμή που σε μία περιοχή από τις κατ'εξοχήν ελαιοπαραγωγικές της χώρας, κάποιοι στήνονται στην ουρά για ένα και δύο κιλά λάδι, καταλαβαίνουμε πού έχουμε φτάσει... Αυτό όμως μας αναγκάζει και μας δημιουργέι μεγαλύτερη ευθύνη για να ενισχύσουμε το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που εδώ και καιρό έχει "στήσει" το Εργατικό Κέντρο», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Σωκράτης Βαρδάκης.

Το λάδι ήταν προσφορά των τεσσάρων ενώσεων του νομού, Ηρακλείου, Μονοφατσίου, Πεζών και Μεσαράς και του ιδιώτη Παύλου Ανδρουλάκη, ενώ τις ελιές προσφέρει η Ένωση Μεσαράς.