Δολοφονημένος βρέθηκε τη νύχτα ένας 89χρονος άνδρας στο διαμέρισμα του, στην οδό Πάτμου 2 στον Άγιο Παντελεήμονα, ενώ τα αίτια της δολοφονίας δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί. Ο ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός από συγγενείς του, οι οποίοι τον αναζητούσαν τις τελευταίες μέρες επειδή δεν έδινε σημεία ζωής. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με την παρουσία της Αστυνομίας και κλειδαρά άνοιξαν το διαμέρισμα και τον βρήκαν νεκρό.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που έκανε αυτοψία, το θύμα φέρει τραύμα από μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα και πιθανόν και σε άλλα σημεία του σώματος του, που θα διευκρινιστούν στην νεκροτομή, δεδομένου ότι ο θάνατος προσδιορίζεται χρονικά περίπου πριν μια εβδομάδα.

Το διαμέρισμα δεν έφερε ίχνη παραβίασης, αλλά ήταν αναστατωμένο και γι' αυτό εξετάζεται ως πιθανό κίνητρο του εγκλήματος η ληστεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής που ασχολούνται με την υπόθεση, αναζητούν για να καταθέσει για την υπόθεση, μια γυναίκα, ομογενή από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που φιλοξενούσε τον τελευταίο καιρό ο 81χρονος και η οποία έχει εξαφανιστεί.