Σε δύο επεμβάσεις στα μάτια υποβλήθηκε στην Α' Οφθαλμολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ ο καταδικασθείς για συμμετοχή στην οργάνωση «17 Νοέμβρη» Σάββας Ξηρός, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ειδικό θάλαμο της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του ίδιου νοσοκομείου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η όρασή του δεν αναμένεται να βελτιωθεί και όπως αναφέρουν οι γιατροί είναι «ουσιαστικά τυφλός».

Ο Σάββας Ξηρός είχε υποβληθεί κατά το παρελθόν σε δύο μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς στο αριστερό μάτι, στο οποίο έχει δευτερογενή καταρράκτη και μετατραυματικές ουλές στην ωχρά κηλίδα. Από αυτό το μάτι αφαιρέθηκαν σήμερα τα ράμματα που είχαν μείνει από τη μεταμόσχευση κερατοειδούς και ο ασθενής υποβλήθηκε σε καψουλοτομή.

Στο δεξί μάτι είχε σιλικόνη από παλιά επέμβαση για αποκατάσταση αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς και υπήρξαν παλιά θραύσματα. Ο ασθενής πάσχει από καταρράκτη και στο δεξί μάτι, και παρουσίαζε διπλωπία και φωτοφοβία. Για το λόγο αυτό υποβλήθηκε σε ιριδοπλαστική.


Την ίδια ώρα, στο αυτόφωρο δικαστήριο του Πειραιά, χωρίς τον ίδιο αλλά με την παρουσία των συνηγόρων του, θα εξεταστεί σήμερα εκ νέου η προσωρινή διακοπή της ποινής του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας και ως προς το σχετικό αίτημα της ΕΛΑΣ, η νοσηλεία και φρούρησή του να γίνει σε άλλο νοσοκομείο εκτός του ΑΧΕΠΑ.
TAGS