Ολόκληρη η λίστα των οργανισμών που καταργούνται ή συγχωνεύονται


Στα χέρια του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται από το πρωί η λίστα με τους πρώτους Οργανισμούς του Δημοσίου που αναμένεται να συγχωνευθούν ή να καταργηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτοι στη λίστα συγχωνεύσεων ή καταργήσεων βρίσκονται 20 οργανισμοί, ανάμεσα στους οποίους η ΔΕΘ, η HELEXPO και ο ΟΠΕ.

Οι 20 αυτοί οργανισμοί περιλαμβάνουν 200 μονάδες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις αφήνουν χωρίς αντικείμενο περίπου τους 4.000 δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι -όπως βεβαιώνει η κυβέρνηση- δεν θα απολυθούν αλλά θα μεταταγούν σε άλλους δημοσίους φορείς.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις θα γίνουν σε δύο κύματα: το πρώτο θα γίνει από τη λίστα Πάγκαλου και θα προχωρήσει αμέσως, ενώ το δεύτερο θα αφορά περί τους 200 οργανισμούς με προθεσμία τα τέλη Αυγούστου.

Η απόφαση για την κατάργηση ή συγχώνευση κάθε οργανισμού θα γίνει κατόπιν αξιολόγησης από επιτροπή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με κριτήριο τη σχέση ανάμεσα στο κόστος λειτουργίας και το παραγόμενο έργο. 

Tαυτόχρονα, ο κ. Μανιτάκης, έκανε γνωστό, ότι μετά την επιστολή την οποία έστειλε προς τους υπουργούς ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, την Πέμπτη απέστειλε και ο ίδιος επιστολή προς τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου στην οποία περιγράφει τα βήματα που πρέπει να γίνουν για τη μεταρρύθμιση του κράτους. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο