Νέα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με αφορμή δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για κακοδιαχείριση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Στο επίκεντρο της νέας έρευνας βρίσκεται ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Γιάννης Παντής, ο οποίος φέρεται να δώρισε στην ηθοποιό, Ναταλία Δραγούμη, ένα κινητό τηλέφωνο και κοσμήματα, με χρήματα του πανεπιστημίου, ενόψει της παρουσίασης στην τηλεόραση του μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου, που κατασκεύασαν φοιτητές του Ιδρύματος.

Ο κ. Παντής, από την πλευρά του, με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα την Δευτέρα, αρνήθηκε τα όσα καταγγέλλονται σε βάρος του.


Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στο ΣΔΟΕ, που θα διερευνήσει εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της υπεξαίρεσης.


Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε παραγγήλει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, έπειτα από καταγγελίες ότι μέλη του πρυτανικού συμβουλίου του ΑΠΘ, παραβρέθηκαν σε γάμο στην Κωνσταντινούπολη, καλύπτοντας εν μέρει τα έξοδα μετακίνησης με χρήματα του Ιδρύματος.