Για  4 ημέρες κουβαλούσαν οι αστυνομικές δυνάμεις, με μουλάρια και αυτοκίνητα, χιλιάδες δενδρύλλια χασίς που ήταν τοποθετημένα σε 9 φυτείες σε συνολική έκταση 25 στρεμμάτων. Από τις καμουφλαρισμένες φυτείες μέσα στο δάσος, οι καλλιεργητές αποσπούσαν εκατομμύρια ευρώ κερδών.
Πρόκειται για τη δασική περιοχή πάνω από το Ροβολιάρι μέχρι και την Ρεντίνα του Δήμου Σοφάδων, όπου οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν ανακάλυπταν τη μία φυτεία μετά την άλλη, διαπιστώνοντας ότι έχουν να κάνουν με τη μεγαλύτερη καλλιέργεια χασίς που έχει βρεθεί έως τώρα στη χώρα μας.

 

Περισσότερα από 4.000 δένδρα ήταν καμουφλαρισμένα μέσα στο δάσος, σε περιοχή πολύ δύσβατη και δυσπρόσιτη. Οι φυτείες, που απλώνονταν σε έκταση 25 περίπου στρεμμάτων, έδειχναν ότι πρόκειται για πολύ σοβαρή και οργανωμένη δουλειά από επαγγελματίες του είδους.Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, αλλά και στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ, επειδή δεν υπήρχε πρόσβαση με αυτοκίνητο, φόρτωναν αρχικά τα δενδρύλλια σε μουλάρια και στη συνέχεια σε αγροτικά αυτοκίνητα, ενώ και οι αστυνομικοί τράβηξαν το δικό τους Γολγοθά μέσα στον καύσωνα για να εκριζώσουν τα χιλιάδες χασιδόδεντρα.

 

Σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας, η ποσότητα που θα διοχέτευαν οι έμποροι από την παραγωγή των συγκεκριμένων φυτειών, ξεπερνά τους έξι τόνους και η αξία τους υπερβαίνει τα 12.000.000 ευρώ.


Τα άτομα που κρύβονταν πίσω από την τεράστια αυτή επιχείρηση, όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής, ήταν υπεράνω κάθε υποψίας. Προς το παρόν έχει συλληφθεί ένας 38χρονος από το Ροβαλιάρι, ο οποίος αρνείται ότι έχει σχέση με τις φυτείες, ωστόσο οι αρχές του αποδίδουν τον ρόλο του επιστάτη, γι’ αυτό και κρίθηκε προφυλακιστέος.


Επίσης οι αστυνομικοί αναζητούν και δύο αδέλφια ηλικίας 44 και 41 ετών, που φέρονται να είναι οι αρχηγοί, καθώς επίσης και 4 Αλβανούς, οι οποίοι φρόντιζαν τις φυτείες.

 

«Πολλοί γνώριζαν, αλλά κανείς δεν μιλούσε...», έλεγε κάτοικος της περιοχής. «Βλέπαμε τις περίεργες κινήσεις και επισκέψεις... Βλέπαμε την οικονομική άνεση κάποιων, αλλά ο φόβος κρατούσε τα στόματα κλειστά...»,  προσέθεσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

 

 Πηγή: lamiareport.gr