Την «επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των αγωνιστών απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας», καταδίκασε με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.
Η ΑΔΕΔΥ εξέφρασε την «αμέριστη συμπαράσταση» των εργαζομένων στο Δημόσιο στους απεργούς, απαιτώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να αποσυρθούν τα ΜΑΤ, να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες και να προωθηθούν λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων.

Την επέμβαση των ΜΑΤ στην Χαλυβουργία Ελλάδας καταδίκασε με ανακοίνωσή της και η ΓΣΕΕ «Οι συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί αγώνες των εργαζομένων που παλεύουν να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, τα οικονομικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα δεν λύνονται και δεν αντιμετωπίζονται με τη βία και τα ΜΑΤ», επισημαίνει η Συνομοσπονδία και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα «τις δυνάμεις καταστολής και την αδιαλλαξία» και να προχωρήσει σε διάλογο με τους εργαζόμενους για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Σημειώνει τέλος ότι το συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχίσει «τους ενωτικούς και μαζικούς αγώνες ενάντια στις εργοδοτικές και κυβερνητικές αυθαιρεσίες».