Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες την Δευτέρα 23 Ιουλίου στις 11 π.μ. έξω από την Α΄ ΔΟΥ Λάρισας ζητώντας την επιστροφή του ΦΠΑ. «Με το πρόσχημα των ελέγχων  και της έλλειψης υπαλλήλων δεκάδες αγρότες του Νομού μας δεν έχουν εισπράξει ακόμη την επιστροφή ΦΠΑ» τονίζει ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας.

«Σε μια περίοδο που το αγροτικό εισόδημα μειώνεται συνεχώς, που το κόστος παραγωγής αυξάνει, τα οικογενειακά έξοδα και υποχρεώσεις τρέχουν, η επιστροφή του ΦΠΑ θα έπρεπε να είχε δοθεί πολύ νωρίτερα σε όλους τους αγρότες.

Θεωρούμε ότι υπάρχει ανεπίτρεπτη καθυστέρηση που δεν δικαιολογείται με το πρόσχημα των ελέγχων καθώς θα έπρεπε να έχουν ήδη ολοκληρωθεί» επισημαίνει ο Ρίζος Μαρούδας.

«Η Κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ  δεν έχει πάρει πολιτική απόφαση να δοθούν τα χρήματα στους αγρότες και δεν πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση, έχει σοβαρές ευθύνες για την καθυστέρηση αυτή.

Οι υποχρεώσεις των αγροτών και των οικογενειών τους δεν μπορούν να περιμένουν.

Η ΕΟΑΣΝΛ καλεί τους αγρότες στους οποίους δεν έχει επιστραφεί ο ΦΠΑ σε παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 23 Ιούλη και ώρα 11πμ έξω από την διεύθυνση της Α ΔΟΥ στην Λάρισα ώστε να απαιτήσουμε την άμεση επιστροφή του ΦΠΑ» καταλήγει η ΕΟΑΣΝΛ. 

Πηγή: larissanet.gr