Την προστασία της πολιτείας ζητούν οι εφοριακοί απευθύνοντας έκκληση στην πολιτεία λόγω της κοινωνικής έκρηξης. Χαρακτηριστικά η γραμματέας της ΠΟΕ ΔΟΥ Ρεβέκκα Μπαζματζίδου μιλώντας στον Real 97,8 επεσήμανε « «Κάνω έκκληση σε όλους, ξέρω ότι η αγανάκτηση είναι μεγάλη όμως να μην ξεσπάνε στους εφοριακούς».  Οι φορολογούμενοι σε σχέση με πέρσι και παρά το γεγονός ότι παρουσιάζουν όλοι χαμηλότερα έσοδα λόγω των μειώσεων στους μισθούς, καλούνται να πληρώσουν πενταπλάσιους φόρους. Η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει τον φθινόπωρο όταν θα φθάσει το σύνολο των εκκαθαριστικών οι οποίες θα είναι χρεωστικές και η πλειονότητα τους θα αρχίζει από τα 2000 ευρώ ενώ παράλληλα θα αρχίζουμε να πληρώνουμε και τις πρώτες δόσεις για το «χαράτσι». 

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων προκύπτει ότι τα εκκαθαριστικά θα είναι: 

• Χρεωστικά 68,8%
• Πιστωτικά 8.53% 
• Μηδενικά 22.6%

Πέρσι και με το σύστημα των αποδείξεων οι επιστροφές έσπασαν όλα τα ρεκόρ και το πληρώσαμε ακριβά καθώς επιβλήθηκαν περισσότεροι φόροι για να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» των 1,4 δισ ευρώ. 

«Οι συνάδερφοι βρίσκονται στο έλεος του Θεού, πολύ φοβάμαι ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη. Οι εφορίες χρειάζονται άμεσα αστυνόμευση, καθώς τα επεισόδια μεταξύ φορολογουμένων και εφοριακών είναι σχεδόν καθημερινά» υποστήριξε η κυρία  Ρεβέκκα Μπαζματζίδου. 

Πηγή: Real