Οι υπερωρίες κλείνουν το παλάτι των Ιπποτών στη Ρόδο κι αφήνουν έξω τους τουρίστες.Ο τουρισμός δέχεται ένα ακόμη πλήγμα στην καρδιά του καλοκαιριού κι αναζητείται επειγόντως λύση καθώς τη Δευτέρα φθάνουν στη Ρόδο κρουαζιερόπλοια με 3.000 τουρίστες. Οι υπάλληλοι του αρχαιολογικού χώρου ζητούν να πληρώνονται υπερωρίες από το δημόσιο για να δουλεύουν τα απογεύματα.Μέχρι τώρα πληρώνονται τις υπερωρίες από τους επιχειρηματίες του νησιού.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι ο νόμος για την καταβολή των υπερωριών έχει ψηφιστεί αλλά δεν έχει δοθεί η έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων.

Οι επιχειρηματίες εξέδωσαν ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί:»Διανύουμε τη χειρότερη οικονομική περίοδο που έχει περάσει ποτέ η χώρα, με κύριους υπεύθυνους εμάς τους ίδιους, και είναι πραγματικά οξύμωρο να θέλουμε τουρίστες και εισερχόμενο τουρισμό την ίδια στιγμή που εμείς με τη συμπεριφορά μας τους διώχνουμε και τους στρέφουμε προς ανταγωνίστριες χώρες. Τέτοιες ενέργειες μόνο αρνητικό αντίκτυπο μπορούν να έχουν».

Πηγή: ipop.gr
TAGS