Οι κρατούμενοι του Κορυδαλλού δεν θα πάνε διακοπές, αλλά δεν θα σκάσουν και από τη ζέστη, καθώς έχουν πλέον τη δική τους πισίνα!  Το απίστευτο και όμως... ελληνικό θέμα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Το σχετικό δημοσίευμα υποστηρίζει ότι με έγκριση της διοίκησης, εργασία των κρατουμένων και χρήματα του Δημοσίου η πίσω αυλή του Ψυχιατρείου των φυλακών μετατράπηκε σε πολυτελές σπα! 

Στο «σπα» έχουν πρόσβαση μόνο όσοι έχουν τις κατάλληλες γνωριμίες στον μικρόκοσμο της φυλακής ή έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το κατάλληλο «εισιτήριο»… 

Το έργο βαφτίσθηκε «κατασκευή ποτίστρας για ζώα και πτηνά», αλλά όπως είναι προφανές, πρόκειται για μια κανονικότατη πισίνα! Στην πισίνα οδηγούν πετρόχτιστα μονοπάτια, ενώ λίγο πιο πέρα βρίσκεται το χτιστό μπάρμπεκιου. 

Η αίσθηση πολυτέλειας συμπληρώνεται μάλιστα από έναν  τεχνητό καταρράκτη υπερχείλισης για την ανακύκλωση του νερού, το οποίο διασχίζει ένα ποταμάκι και καταλήγει σε μια λιμνούλα στην άκρη της πισίνας, ενώ έχει τοποθετηθεί και φωτισμός για τις... νυχτερινές βουτιές. 

Την  αίσθηση «απόδρασης» συμπληρώνουν πάπιες και άλλα πτηνά που κυκλοφορούν ελεύθερα στον χώρο, μαζί με ένα περιβόλι με ντομάτες και άλλα οπωρολαχανικά.   

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πισίνα χρησίμευσε σε απόδραση στην κυριολεξία, καθώς δύο από τους κρατούμενους που εργάζονταν στην κατασκευή της χρησιμοποίησαν τα μπάζα της εκσκαφής για να  δημιουργήσουν ράμπα, να περάσουν πάνω από τον τοίχο και να εξαφανιστούν! 

Οι υπεύθυνοι επιμένουν ότι η δεξαμενή είναι ποτίστρα, αλλά οι φωτογραφίες άλλα δείχνουν... Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η χρηματοδότηση του «έργου» δεν έγινε από τον κρατικό κορβανά, αλλά από τα χρήματα που έχουν συγκεντρώσει στο ταμείο του συλλόγου τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Αναμένεται έρευνα για την πισίνα

Ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων Σπύρο Καρακίτσος δήλωσε ότι ο χώρος προορίζεται να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο του επισκεπτηρίου των κρατουμένων, προκειμένου να περνούν εκεί χρόνο με τα παιδιά τους.

Ενώ, όπως τονίζει ο πρώην πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων, Αντώνης Αραβαντινός, το έργο χρηματοδοτήθηκε απο την ομοσπονδία, την πρωτοβάθμια ένωση υπαλλήλων στο ψυχιατρείο των φυλακών και κάποιους χορηγούς.
Την ίδια στιγμή, ο γγ του υπουργείου Δικαιουσύνης Μαρίνος Σκαρδάμης ανακοίνωσε ότι αρχίζει διοικητικός έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει νομιμότητας της κατασκευής και ο τρόπος χρηματοδότησης του έργου, καθώς και αν είχαν ενημερωθεί οι τεχνικές υπηρεσίες.