current views are: 1

23 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση04:32

Nέα επεισόδια μεταξύ απεργών και ΜΑΤ το μεσημέρι στη Χαλυβουργία

Νέα επεισόδια με ρίψη χημικών σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι μεταξύ απεργών και αστυνομικών δυνάμεων έξω από την Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο.

Δημοσίευση 04:32’
αρθρο-newpost

Νέα επεισόδια με ρίψη χημικών σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι μεταξύ απεργών και αστυνομικών δυνάμεων έξω από την Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο.

Νέα επεισόδια με ρίψη χημικών σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι μεταξύ απεργών και αστυνομικών δυνάμεων έξω από την Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο. Η νέα ένταση προκλήθηκε όταν oι συγκεντρωμένοι απεργοί έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου. Τότε, τα ΜΑΤ πραγματοποίησαν επέμβαση με ρίψη χημικών και ακολούθησε κυνηγητό στους δρόμους γύρω από το εργοστάσιο.

Αυτή την ώρα επικρατεί και πάλι ηρεμία έξω από την Χαλυβουργία ενώ η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται κανονικά, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση και πορεία των απεργών στην Ομόνοια.

Νέο ραντεβού με τον υπουργό Εργασίας

Την ερχόμενη Παρασκευή, στις 3 το μεσημέρι, θα γίνει η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με το Σωματείο των Εργαζομένων στη μονάδα Ασπροπύργου της Χαλυβουργίας Ελλάδος.

Aπό την πλευρά του, ο κ. Βρούτσης με γραπτή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «προτίθεται να προσέλθει εκ νέου σε διάλογο με ανοικτό εργοστάσιο».

«Πεποίθησή μου είναι», συνεχίζει ο κ. Βρούτσης, «ότι τα προβλήματα που ανακύπτουν στο χώρο της εργασίας μπορούν να επιλυθούν με έναν τρόπο. Με ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο, με αμοιβαίες υποχωρήσεις, με πνεύμα συνεννόησης και ρεαλιστικής αντιμετώπισης των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνική οικονομία». 

Ένταση με το «καλημέρα»

Νωρίτερα, σήμερα τα ξημερώματα σημειώθηκαν νέα, μικρής διάρκειας επεισόδια έξω από το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο μεταξύ απεργών και αστυνομικών δυνάμεων.

Οι απεργοί προσπάθησαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη προκαλώντας την αντίδραση των ΜΑΤ που επιχείρησαν να τους απομακρύνουν. Αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσουν μικροεπεισόδια μεταξύ απεργών και αστυνομικών με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών, χωρίς να υπάρξει περαιτέρω ένταση. 

Από τα χημικά, ένας απεργός μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο.