Οι αρχαιοφύλακες στη Ρόδο αποφάσισαν να εργαστούν υπερωρίες σήμερα, Δευτέρα 23 Ιουλίου, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η προειδοποίηση για κινητοποιήσεις που θα κρατούσαν κλειστό το «Παλάτι των Ιπποτών» εν μέσω τουριστικής περιόδου.
Ο χώρος του «Παλατιού των Ιπποτών» θα μείνει ανοιχτός και μετά τις 3 το μεσημέρι, ωστόσο, οι αρχαιοφύλακες δεν αποσύρουν την προειδοποίησή τους για νέες κινητοποιήσεις. Βασικό αίτημα τους είναι να πληρώνονται τις υπερωρίες από το κράτος και τα χρήματά αυτά να κατατίθενται στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, όπως προβλέπει ο νέος νόμος, ο οποίος όμως δεν έχει εφαρμοστεί λόγω των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει εγκρίνει την συγκεκριμένη απόφαση, αλλά εκκρεμεί να δοθεί το «πράσινο φως» και από το υπουργείο Οικονομικών.

Στη διάρκεια της σημερινής ημέρας, αναμένονται στο νησί πέντε κρουαζιερόπλοια, και το ενδεχόμενο απογευματινού «λουκέτου» στον αρχαιολογικό χώρο είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Οι αρχαιοφύλακες μέχρι σήμερα πληρώνονταν τις υπερωρίες από τους τουριστικούς πράκτορες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες που φτάνουν στο νησί.


Πηγή: Ναυτεμπορική
TAGS