«Η Ελληνική Χαλυβουργία όχι μόνο δεν έχει ζημία αλλά η παραγωγή βαίνει αυξάνουσα», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρης Τσουκαλάς, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως όταν είπε ότι  «θα προστατεύσει το ιερό δικαίωμα στην εργασία, γνώριζε ότι η φράση αυτή είναι η επιτομή της απεργοσπασίας».

Με αυτή την ανακοίνωση του πρώην προέδρου της ΟΤΟΕ, κλιμακώνεται η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση με αφορμή την επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία Ελλάδας. Ο βουλευτής επικρατείας πλέον, σημειώνει ότι «την ίδια ώρα αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα και τους Έλληνες σε αυτή την κατάσταση, τους στερούν με τη βία και το κάθε δικαίωμα που έχουν να αντισταθούν».

 

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που έγινε στη Χαλυβουργία», παρατηρεί ο κύριος Τσουκαλάς, διευκρινίζοντας πως οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία απεργούν τους τελευταίους εννέα μήνες καθώς η εργοδοσία τους κάλεσε να επιλέξουν ανάμεσα σε 180 απολύσεις ή 5ωρη πενθήμερη εργασία με περιστολή κατά 40% των αποδοχών τους.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προσέθεσε ότι «τέτοιες τακτικές γίνονται όπλο κατά των απεργών, όχι όμως και κατά όλων όσοι κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και τις μεταφέρουν εκτός Ελλάδας, πετώντας στο δρόμο τους εργαζόμενους» τονίζοντας την απόπειρα να μετατραπεί η Ελλάδα «σε χώρα τρομοκρατημένων ειλώτων».

 

Ο κύριος Τσουκαλάς ανέφερε, τέλος, πως ο Πρωθυπουργός και η «Ελληνική Τρόικα» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έλαβαν την απόφαση να μετασχηματίσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε «Υπουργείο προστασίας του Πολίτη Μάνεση (σ.σ. ιδιοκτήτης της βιομηχανίας)».