current views are: 1

23 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση18:05

Παπαγεωργίου: Δεν υπάρχει σκέψη για αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Απέκλεισε το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ασημάκης Παπαγεωργίου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.

Δημοσίευση 18:05’
αρθρο-newpost

Απέκλεισε το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ασημάκης Παπαγεωργίου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ασημάκης Παπαγεωργίου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή. «Δεν υπάρχει καμία σκέψη για αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού. Τα τιμολόγια χαμηλής τάσης παραμένουν ρυθμιζόμενα μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2013 για λόγους ομαλής προσαρμογής στην ελεύθερη αγορά και την προστασία του καταναλωτή» ανέφερε στη Βουλή.

Η κυρία Μακρή επικαλέστηκε δημοσιεύματα που φέρουν την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να γνωμοδοτεί υπέρ μιας αναγκαιότητας αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 30%, ενώ αναφέρθηκε στις απαιτήσεις της Τρόικας σχετικά με την συμπερίληψη του τέλους ηλεκτροδότησης στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ζητώντας πρόσθετες διευκρινίσεις και υπενθυμίζοντας παλαιότερες δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας (και συγκεκριμένα του νυν υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση), ότι «το χαράτσι της ΔΕΗ θα καταργηθεί».

Ο υφυπουργός διευκρίνισε πως το τέλος ηλεκτροδότησης θα ισχύσει και φέτος καθώς είχε προβλεφθεί στον Προϋπολογισμό του 2012. Θα εισπραχθεί ωστόσο σε πέντε δόσεις αντί για δύο, ενώ το 2013 θα καταργηθεί για να αντικατασταθεί από το ειδικό τέλος ακινήτων.

Όσο για την ΡΑΕ, αυτή βρίσκεται σε φάση διερεύνησης των στοιχείων που της αποστέλλει η ΔΕΗ και των επαπειλούμενων μεταβολών στα κόστη της ηλεκτροδότησης. «Εφόσον κληθεί σκόπιμο από πλευράς ΡΑΕ θα υπάρξει σχετική γνωμοδότηση προς το υπουργείο. Αυτή τη στιγμή, γνωμοδότηση δεν υπάρχει. Πρόθεσή μας είναι να μην αυξηθούν τα τιμολόγια και να μην αυξηθούν περαιτέρω οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαγεωργίου.


σχετικα αρθρα