current views are: 1

24 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση04:11

Αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία με τους τρεις νεκρούς στη Χίο

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει το λεωφορείο των υπεραστικών ΚΤΕΛ της Χίου, στο οποίο την Δευτέρα, έπειτα από πτώση σε χαράδρα βρήκαν τον θάνατο τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν εννέα.

Δημοσίευση 04:11’
αρθρο-newpost

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει το λεωφορείο των υπεραστικών ΚΤΕΛ της Χίου, στο οποίο την Δευτέρα, έπειτα από πτώση σε χαράδρα βρήκαν τον θάνατο τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν εννέα.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει το λεωφορείο των υπεραστικών ΚΤΕΛ της Χίου, στο οποίο την Δευτέρα, έπειτα από πτώση σε χαράδρα βρήκαν τον θάνατο τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν εννέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το λεωφορείο των ΚΤΕΛ Χίου αν και στον πρώτο έλεγχο του ΚΤΕΟ τον περασμένο Μάρτιο, είχε «κοπεί» λόγω βλάβης, μετά την επιδιόρθωσή της είχε περάσει κανονικά τον έλεγχο.

Εν τω μεταξύ σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθούν να νοσηλεύονται ο οδηγός του και ένας εφημέριος που επέβαινε στο όχημα, ενώ ολοκληρώθηκε και η αναγνώριση των πτωμάτων.

Οι Αρχές αναμένουν την κατάθεση του οδηγού που πιθανότατα να ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας αν και οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί για την κατάσταση της υγείας του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου, Λεωνίδας Καλαγκιάς εξέφρασε την απορία του από την απουσία σημαδιών φρεναρίσματος στο σημείο του δυστυχήματος, ενώ, παράλληλα, ανέφερε πως στο συγκεκριμένο σημείο δεν μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα. Διευκρίνισε, επίσης, ότι ο οδηγός ήταν έμπειρος και δεν είχε κάνει την προηγουμένη κάποιο δρομολόγιο, οπότε ήταν ξεκούραστος.

Οσον αφορά στους τραυματίες, ο οδηγός του λεωφορείου καθώς και ο εφημέριος της κοινότητας Βικίου, υπεβλήθησαν σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο «Σκυλίτσειο» νοσοκομείο του νησιού.

Οι υπόλοιποι επτά τραυματίες είναι πιο ελαφρά και δίνουν καταθέσεις στους αστυνομικούς.


σχετικα αρθρα