Λαμπρά πανηγύρισε την γιορτή της Αγίας Πελαγίας η Τήνος χθες Δευτέρα. Ανήμερα της εορτής η εικόνα μεταφέρθηκε στο Μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας και αργά το απόγευμα με πομπή έφτασε στη πόλη της Τήνου. Εκατοντάδες πιστοί ακολούθησαν την πομπή που διήρκησε τρεις ολόκληρες ώρες καθώς η απόσταση  από το μοναστήρι μέχρι την πόλη της Τήνου, είναι έως 8 χιλιόμετρα. Από όπου περνούσε η Εικόνα χτυπούσανε χαρμόσυνα οι καμπάνες και κάθε ηλικίας κάτοικοι έβγαιναν στο δρόμο για να την προσκυνήσουν. Στην είσοδο της πόλης της Τήνου η Εικόνα έγινε δεκτή απο τη φιλαρμονική ενώ τα λεωφορεία ήταν παρατεταγμένα στο λιμανι,  και συνεχώς κορνάριζαν.

Τα μπαλκόνια γέμισαν απο κόσμο που ευλαβικά έκανε τον Σταύρο του στο πέρασμα της Αγίας εικόνας.

Το Όραμα της Αγίας Πελαγίας

Στις 23 Ιουλίου 1822, σύμφωνα με την παράδοση, η Αγία Πελαγία, είδε μέσα στο κελί της την Παναγία. Κάθε χρόνο, την ίδια μέρα η Εικόνα μεταφέρεται από το Ναό της Μεγαλόχαρης στη Χώρα της Τήνου, στο μοναστήρι της «Κυρίας των Αγγέλων» στο Κεχροβούνι, όπου παραμένει ολόκληρη την μέρα.

Στον Ναό της Αγίας Πελαγίας γίνεται πανηγυρική Λειτουργία και Παράκληση

Γύρω στις 6.00 το απόγευμα, ο κλήρος και εκατοντάδες πιστοί που έχουν παρακολουθήσει τη Λειτουργία συνοδεύουν την Αγία Εικόνα στην πόλη με τα πόδια. Από όπου περνά η Εικόνα της Παναγίας, οι καμπάνες από όλες τις εκκλησίες και τα εξωκλήσια χτυπούν χαρμόσυνα εν είδει χαιρετισμού στη Χάρη ΤηςΌταν η Ιερή Πομπή φτάσει στην πόλη, γίνεται Δέηση στην εξέδρα της παραλίας, καίγονται πυροτεχνήματα και αργά το βράδυ η Αγία Εικόνα επιστρέφει πάλι στην αρχική θέση της, στο Ναό.

Πηγή: Agioritikovima- briefingnews.gr 

TAGS