Ένα χρόνο μετά οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, κατάφεραν να λύσουν το μυστήριο με τη δολοφονία της άτυχης 62χρονης Ελευθερίας Ραμιώτη. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η αντίστροφη μέτρηση για την Ελευθερία Ραμιώτη άρχισε όταν αποφάσισε να επισκεφθεί το μοναστήρι της Αντίνιτσας στις 3 Ιουλίου του 2011. Ήταν κάτι που έκανε συχνά και μάλιστα το βράδυ διανυκτέρευσε στη Μονή.

Νωρίς το πρωί ξεκίνησε για τη Λαμία, όπως είχε δηλώσει τότε στο LamiaReport η κόρη της, που είχε μαζί της την τελευταία επικοινωνία. Η οικογένειά της την αναζητούσε, αλλά μάταια. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 17 Ιουλίου, σε δασική έκταση κοντά στη διασταύρωση για το Μοναστήρι, εντοπίζονται μακάβρια ευρήματα. Ανθρώπινο κρανίο, οστά, υπολείμματα γυναικείων ρούχων και άλλα αντικείμενα.

Η άτυχη γυναίκα είχε γίνει βορρά άγριων ζώων. Λίγο αργότερα εντοπίζεται και το αυτοκίνητό της, παρκαρισμένο στο περίβολο του νοσοκομείου Λαμίας. Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση γνώριζαν ότι έχουν να κάνουν με ένα στυγερό έγκλημα, αλλά τα στοιχεία που είχαν στην διάθεσή τους ήταν ελάχιστα.

Ωστόσο, οι έρευνες επικεντρώθηκαν από την αρχή στα άτομα που βρέθηκαν στη Μονή το ίδιο βράδυ με την Ελευθερία Ραμιώτη. Μεταξύ αυτών ήταν και δυο επισκέπτες που είχαν συστηθεί ως «ψυκτικοί». Ο ένας ήταν από τα Τρίκαλα ηλικίας 31 ετών και ο άλλος από το Αίγιο κάτοικος Πατρών, 58 ετών. Ο δεύτερος μάλιστα φέρεται να είχε συστηθεί και ως συγγενής του ηγούμενου Αγαθόνικου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι δυο «ψυκτικοί» έφυγαν το πρωί πιο νωρίς από την 62χρονη και την περίμεναν στο δρόμο με σκοπό να τη ληστέψουν. Τη σταμάτησαν με κάποιο πρόσχημα, την έβγαλαν από το αυτοκίνητο και τη σκότωσαν.

Ο 31χρονος από τα Τρίκαλα, που κρατείται στο αστυνομικό μέγαρο στη Λαμία, είπε ότι ο φίλος του την πήγε πιο κάτω και τη σκότωσε, πιθανότατα την έπνιξε και την εγκατέλειψε στο σημείο. Σύμφωνα με τον ίδιο, νόμιζαν ότι η οδοντίατρος είχε μαζί της χρήματα, αλλά τελικά δεν βρήκαν τίποτα και σκότωσαν την άτυχη γυναίκα εντελώς άδικα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση, είναι βέβαιοι ότι οι δυο δράστες εμπλέκονται και στην υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων, αφού εκείνες τις ημέρες έκαναν φτερά τα 8 κοντέινερς, που είχαν σφραγίσει τελωνειακοί, από αποθήκη στην περιοχή της Λαμίας. Εξάλλου ο 58χρονος δράστης, κρατείται από τις Ιταλικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες για υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων.
TAGS