Τουλάχιστον οκτώ κλοπές και διαρρήξεις είχαν διαπράξει οι δύο Μαροκινοί και ο Αλγερινός που συνελήφθησαν εχθές στη Χερσόνησο Κρήτης. Οι τρεις νεαροί, ηλικίας 13, 16 και 17 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν στη Χερσόνησο, από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ και του ΑΤ Χερσονήσου, κατηγορούμενοι για κλοπές.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο μεθοδευμένων ενεργειών για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κλοπών και διαρρήξεων, στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους νεαρούς αλλοδαπούς, να κινούνται ύποπτα και τους προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα στη περιοχή της Χερσονήσου, οι νεαροί, ενεργώντας από κοινού διέπραξαν τις εξής κλοπές:

 

- Διάρρηξη σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός 49χρονου Γερμναού και κλοπή 60 ευρώ καθώς και ενός κινητού τηλεφώνου.- Κλοπή τσάντας από 22χρονη Σκοπιανή. Η τσάντα περιείχε μια φωτογραφική μηχανή και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.

 

- Κλοπή τσάντας από ένα 45χρονο Ολλανδό. Η τσάντα περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

 

- Κλοπή τσάντας ιδιοκτησίας ενός 20χρονου Ιταλού, η οποία περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και μία φωτογραφική μηχανή.

 

- Κλοπή τσάντας από 53χρονη Γερμανίδα, με περιεχόμενο ένα ζευγάρι γυαλιά οράσεως, ένα ανδρικό ρολόι, μια συσκευή ipod και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

 

- Κλοπή τσάντας από 49χρονη Ελβετίδα, η οποία περιείχε μια συσκευή ipod, ένα κινητό τηλέφωνο, μία φωτογραφική μηχανή, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

 

- Κλοπή τσάντας από 45χρονο Ρώσο. Η τσάντα περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, μία φωτογραφική μηχανή και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

 

- Κλοπή κοσμημάτων από κατάστημα πώλησης ειδών δώρων ιδιοκτησίας 52χρονης Ελληνίδας, χρηματικής αξίας 100 ευρώ.

 

Το χρηματικό ποσό καθώς και τα προσωπικά αντικείμενα των παθόντων που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου ενώ ερευνάται και η τυχόν συμμετοχή των αλλοδαπών και σε άλλες παράνομες πράξεις.

 

Πηγή: cretalive.gr